Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Кец у Нишу: Раднички : Јавор Матис 2:0, успешан деби Тодоровића

rssBookmark and Share

Ниш 21.02.2016. fkradnickinis.rs

Деби из снова са Миодрага Тодоровића, “нишког Балотелија” који је постигао гол у 40. минуту.
“Евро-гол” Марјановића из слободног ударца.
Доминантан и убедљив Раднички у свим сегментима игре.

Кец у Нишу: Раднички : Јавор Матис 2:0, успешан деби Тодоровића

Права првенствена, борбена утакмица и пре свега фер и коректна. Раднички је од првог “звиждука ” судије Мажића кренуо са јуришима на гол Јавора који је своју шансу тражио у брзим контранападима.

Најпре је Ђуричковић направио прави “дар-мар” у одбрани Јавора, шутирао поред голмана Ђогатовића, али је Црномарковић у последњем моменту, са гол-линије избацио лопту у поље.

Неколико минута касније праву “бомбу” је Ђуричковић упутио, искоса са десне стране, у супротни горњи угао Ђогатовића који је крајњим напором скренуо лопту у корнер.

У 40. минуту, на центаршут Марјановића са десне стране, највиши у скоку је био Тодоривић, шутирао главом и сместио лопту у горњи десни угао Ђогатовића. Деби из снова за младог Тодоривића и велика радост за гледаоце на Чаиру.

Друго полувреме се наставило истим темпом, а играчи Јавора су одлучније кренули ка голу Радничког не би ли тако дошли бар до једног бода. Међутим, све наде им је распршио Саша Марјановић у 74. минуту, који је, онако како он ти иначе ради у оваквим ситуацијама, голом из слободног ударца поставио коначних 2:0 за Раднички.

Посебно треба истаћи и то, да је Раднички сусрет завршио са четири млада играча у саставу и то Петра Крстића, Николу Митровића, Марка Мркића и дебитанта Миодрага Тодоровића, који је тек пре неколико месеци напунио 20 година, а иначе је најстарији међу поменутима.

Пре самог почетка утакмице, тренеру Радничког, Милану Раставцу, уручена је награда Секције спортских новинара Ниша, за велики допринос у напретку нишког спорта.

О самој утакмици, шеф стручног штаба Радничкој је рекао:

“Тешка утакмица, јер прво коло увек доноси набој. Знали смо начин игре и квалитет Јавора који има изузетно брзне играче и зна да их искористи. Честитам играчима обе екипе. Терен за игру је био веома тежак. Моја екипа је дала максимум за овај период и то нам је значајан подстрек за даље такмичење”.

Следећу утакмицу Раднички игра у гостима код Младости из Лучана, а утакмица је на програму следећег викенда.

 

РАДНИЧКИ НИШ : ЈАВОР МАТИС 2:0 (1:0)

Стадион “Чаир” Ниш
ГЛЕДАЛАЦА: 2000
СУДИЈА: Милорад Мажић
СТРЕЛЦИ: Тодоровић у 40. мин. и Марјановић у 74. мин. (Раднички Ниш)
ЖУТИ КАРТОНИ: Милош ПЕТРОВИЋ (Раднички Ниш), ЕЛИОМАР СИЛВА (Јавор)

РАДНИЧКИ НИШ: Александар С. Јовановић, Милош Петровић, Радош Булатовић, Томић, Дарко Булатовић, Богдановић, Ђуричковић, Марјановић (од 90. мин. Крстић), Апостоловић (од 70. мин. Мркић), Александар Јовановић (од 88. мин. Никола Митровић), Тодоровић.

ЈАВОР МАТИС: Ђогатовић, Гајић, Милетић, Миловић, Црномарковић, Доцић, Ђокић, Елиомар Силва, Гафуров ( од 75. мин. Зечевић), Мићановић ( од 59. мин. Јосовић), Дражић.


#   Ниш   фудбал   Милош Петровић   Раднички ФК   Дарко Булатовић   Никола Митровић   Александар Јовановић   Јавор ФК   Саша Марјановић   Миодраг Тодоровић   шеф стручног штаба
@NisRadnicki @DarkoBulatovic_ @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима