Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Kec u Nišu: Radnički : Javor Matis 2:0, uspešan debi Todorovića

rssBookmark and Share

Niš 21.02.2016. fkradnickinis.rs

Debi iz snova sa Miodraga Todorovića, “niškog Balotelija” koji je postigao gol u 40. minutu.
“Evro-gol” Marjanovića iz slobodnog udarca.
Dominantan i ubedljiv Radnički u svim segmentima igre.

Kec u Nišu: Radnički : Javor Matis 2:0, uspešan debi Todorovića

Prava prvenstvena, borbena utakmica i pre svega fer i korektna. Radnički je od prvog “zvižduka ” sudije Mažića krenuo sa jurišima na gol Javora koji je svoju šansu tražio u brzim kontranapadima.

Najpre je Đuričković napravio pravi “dar-mar” u odbrani Javora, šutirao pored golmana Đogatovića, ali je Crnomarković u poslednjem momentu, sa gol-linije izbacio loptu u polje.

Nekoliko minuta kasnije pravu “bombu” je Đuričković uputio, iskosa sa desne strane, u suprotni gornji ugao Đogatovića koji je krajnjim naporom skrenuo loptu u korner.

U 40. minutu, na centaršut Marjanovića sa desne strane, najviši u skoku je bio Todorivić, šutirao glavom i smestio loptu u gornji desni ugao Đogatovića. Debi iz snova za mladog Todorivića i velika radost za gledaoce na Čairu.

Drugo poluvreme se nastavilo istim tempom, a igrači Javora su odlučnije krenuli ka golu Radničkog ne bi li tako došli bar do jednog boda. Međutim, sve nade im je raspršio Saša Marjanović u 74. minutu, koji je, onako kako on ti inače radi u ovakvim situacijama, golom iz slobodnog udarca postavio konačnih 2:0 za Radnički.

Posebno treba istaći i to, da je Radnički susret završio sa četiri mlada igrača u sastavu i to Petra Krstića, Nikolu Mitrovića, Marka Mrkića i debitanta Miodraga Todorovića, koji je tek pre nekoliko meseci napunio 20 godina, a inače je najstariji među pomenutima.

Pre samog početka utakmice, treneru Radničkog, Milanu Rastavcu, uručena je nagrada Sekcije sportskih novinara Niša, za veliki doprinos u napretku niškog sporta.

O samoj utakmici, šef stručnog štaba Radničkoj je rekao:

“Teška utakmica, jer prvo kolo uvek donosi naboj. Znali smo način igre i kvalitet Javora koji ima izuzetno brzne igrače i zna da ih iskoristi. Čestitam igračima obe ekipe. Teren za igru je bio veoma težak. Moja ekipa je dala maksimum za ovaj period i to nam je značajan podstrek za dalje takmičenje”.

Sledeću utakmicu Radnički igra u gostima kod Mladosti iz Lučana, a utakmica je na programu sledećeg vikenda.

 

RADNIČKI NIŠ : JAVOR MATIS 2:0 (1:0)

Stadion “Čair” Niš
GLEDALACA: 2000
SUDIJA: Milorad Mažić
STRELCI: Todorović u 40. min. i Marjanović u 74. min. (Radnički Niš)
ŽUTI KARTONI: Miloš PETROVIĆ (Radnički Niš), ELIOMAR SILVA (Javor)

RADNIČKI NIŠ: Aleksandar S. Jovanović, Miloš Petrović, Radoš Bulatović, Tomić, Darko Bulatović, Bogdanović, Đuričković, Marjanović (od 90. min. Krstić), Apostolović (od 70. min. Mrkić), Aleksandar Jovanović (od 88. min. Nikola Mitrović), Todorović.

JAVOR MATIS: Đogatović, Gajić, Miletić, Milović, Crnomarković, Docić, Đokić, Eliomar Silva, Gafurov ( od 75. min. Zečević), Mićanović ( od 59. min. Josović), Dražić.


#   Niš   fudbal   Miloš Petrović   Radnički FK   Darko Bulatović   Nikola Mitrović   Aleksandar Jovanović   Javor FK   Saša Marjanović   Miodrag Todorović   šef stručnog štaba
@NisRadnicki @DarkoBulatovic_ @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima