Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Раднички у Кини без голова, али са две победе са беле тачке

rssBookmark and Share

24.01.2016.

Раднички је на турнеју у Кини, а из две утакмице остварили су две победе, пре свега захваљујући доброј реализаији са беле тачке.
Овог пута, у гостима Пиксију, а није изостала ни подршка са трибина.

Раднички у Кини без голова, али са две победе са беле тачке

Друга утакмица на припремама у Кини, против Гванжуа, је завршена без голова, као и прва против Лајонинга, али смо и ову утакмицу добили бољим извођењем једанаестераца. Коначан резултат, после извођења једанаестераца је гласио 7:6 за Раднички, кажу на клупском сајту.

Раднички је утакмицу започео у саставу: Јовановић, Петровић, Радош Булатовић, Лакић-Пешић, Дарко Булатовић, Томић, Ђуричковић, Александар Јовановић, Марјановић, Апостоловић и Ашћерић. У другом полувремену шансу су добили и: Коновалов, Ђорђевић, Блажић, Богдановић, Тодоровић, Мршевић и Крстић.

У првом полувремену, наш тим је створио неколико изгледних шанси за постизање погодка, а најбољу је имао Марјановић у 21. минуту, када је упутио ударац главом ка голу Гванжуа, а голман домаће екипе спречио погодак направивши лепу параду. Домаћи играчи у првих пола сата нису створили готово ниједну шансу за гол. Нису успели ни да направе продор до шеснаестерца Нишлија, захваљујући одбрани која је данас била на висини задатка. На одмор се отишло резултатом 0:0

Друго полувреме донело је више шанси за голове на обе стране и бржу и динамичнију игру. Први смо запретили у 50. минуту, када је Дарко Булатовић центрирао, али Ђуричковић није добро захватио лопту. Осам минута касније, након изведеног корнера лопта стиже поново до Булатовића који је нашао Ацу Јовановића у шеснаестерцу, а капитен главом послао лопту преко гола, тик изнад пречке. У 74. минуту, Ашћерић је пропустио можда најбољу шансу да нас доведе до вођства, када је након асистенције Блажића шутирао ка голу, али је лопта окрзнула врх рукавица голмана Гванжуа и која је поред стативе, завршила у корнеру.

Након регуларних 0:0 приступило се извођењу једанаестераца.

Стрелци са “беле тачке” су били Ђуричковић, Ашћерић, А.Јовановић, Ђорђевић, Мршевић, Булатовић и Богдановић, док су Блажић и Тодоровић били непрецизни. Одличан, на голу, је био Коновалов који је одбранио 2 пенала, док је последњи шут домаћих фудбалера завршио високо преко гола.

На овој утакмици, Раднички је имао подршку Мераклија са трибина, који су током целе утакмице бодрили наш тим.

Након утакмице, Драган Стојковић-Пикси, је своје утиске пренео на следећи начин:

”Одиграна је добра утакмица, а мени је посебно драго што је она одиграна са мојим Нишлијама. Врло емотивно сам доживео овај сусрет и поздравите ми Ниш, најлепши град на свету”. кратко је одговорио Пикси.

Наши фудбалери одлазе на одмор у хотел, одакле ће рано ујутру по кинеском времену кренути ка аеродрому у Гванжуу, где је заказан лет за 11,50 ч. по кинеском времену, а по нашем у 4,50 ч., ка Србији.

Снимак “победничког шута” Владимира Богдановића са “беле тачке” за коначних 7:6 за Раднички.


#   фудбал   Раднички ФК   Дарко Булатовић   Кина   Александар Јовановић   Мераклије   Милан Ђорђевић   Драган Стојковић
@NisRadnicki @DarkoBulatovic_ @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима