Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Radnički u Kini bez golova, ali sa dve pobede sa bele tačke

rssBookmark and Share

24.01.2016.

Radnički je na turneju u Kini, a iz dve utakmice ostvarili su dve pobede, pre svega zahvaljujući dobroj realizaiji sa bele tačke.
Ovog puta, u gostima Piksiju, a nije izostala ni podrška sa tribina.

Radnički u Kini bez golova, ali sa dve pobede sa bele tačke

Druga utakmica na pripremama u Kini, protiv Gvanžua, je završena bez golova, kao i prva protiv Lajoninga, ali smo i ovu utakmicu dobili boljim izvođenjem jedanaesteraca. Konačan rezultat, posle izvođenja jedanaesteraca je glasio 7:6 za Radnički, kažu na klupskom sajtu.

Radnički je utakmicu započeo u sastavu: Jovanović, Petrović, Radoš Bulatović, Lakić-Pešić, Darko Bulatović, Tomić, Đuričković, Aleksandar Jovanović, Marjanović, Apostolović i Ašćerić. U drugom poluvremenu šansu su dobili i: Konovalov, Đorđević, Blažić, Bogdanović, Todorović, Mršević i Krstić.

U prvom poluvremenu, naš tim je stvorio nekoliko izglednih šansi za postizanje pogodka, a najbolju je imao Marjanović u 21. minutu, kada je uputio udarac glavom ka golu Gvanžua, a golman domaće ekipe sprečio pogodak napravivši lepu paradu. Domaći igrači u prvih pola sata nisu stvorili gotovo nijednu šansu za gol. Nisu uspeli ni da naprave prodor do šesnaesterca Nišlija, zahvaljujući odbrani koja je danas bila na visini zadatka. Na odmor se otišlo rezultatom 0:0

Drugo poluvreme donelo je više šansi za golove na obe strane i bržu i dinamičniju igru. Prvi smo zapretili u 50. minutu, kada je Darko Bulatović centrirao, ali Đuričković nije dobro zahvatio loptu. Osam minuta kasnije, nakon izvedenog kornera lopta stiže ponovo do Bulatovića koji je našao Acu Jovanovića u šesnaestercu, a kapiten glavom poslao loptu preko gola, tik iznad prečke. U 74. minutu, Ašćerić je propustio možda najbolju šansu da nas dovede do vođstva, kada je nakon asistencije Blažića šutirao ka golu, ali je lopta okrznula vrh rukavica golmana Gvanžua i koja je pored stative, završila u korneru.

Nakon regularnih 0:0 pristupilo se izvođenju jedanaesteraca.

Strelci sa “bele tačke” su bili Đuričković, Ašćerić, A.Jovanović, Đorđević, Mršević, Bulatović i Bogdanović, dok su Blažić i Todorović bili neprecizni. Odličan, na golu, je bio Konovalov koji je odbranio 2 penala, dok je poslednji šut domaćih fudbalera završio visoko preko gola.

Na ovoj utakmici, Radnički je imao podršku Meraklija sa tribina, koji su tokom cele utakmice bodrili naš tim.

Nakon utakmice, Dragan Stojković-Piksi, je svoje utiske preneo na sledeći način:

”Odigrana je dobra utakmica, a meni je posebno drago što je ona odigrana sa mojim Nišlijama. Vrlo emotivno sam doživeo ovaj susret i pozdravite mi Niš, najlepši grad na svetu”. kratko je odgovorio Piksi.

Naši fudbaleri odlaze na odmor u hotel, odakle će rano ujutru po kineskom vremenu krenuti ka aerodromu u Gvanžuu, gde je zakazan let za 11,50 č. po kineskom vremenu, a po našem u 4,50 č., ka Srbiji.

Snimak “pobedničkog šuta” Vladimira Bogdanovića sa “bele tačke” za konačnih 7:6 za Radnički.


#   fudbal   Radnički FK   Darko Bulatović   Kina   Aleksandar Jovanović   Meraklije   Milan Đorđević   Dragan Stojković
@NisRadnicki @DarkoBulatovic_ @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima