Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Саопштење ОКК Константин поводом туче играча на утакмици

rssBookmark and Share

25.12.2015. Јужна Србија Инфо

Кошаркаши ОКК Константина и Борца "мушки" су се потукли на утакмици Прве лиге Србије одиграној у Нишу.
Поводом писања у медијима о овом инциденту, огласили су се из ОКК Константин.

twitter.com
twitter.com

Саопштење ОКК Константин преносимо у целости

”Све нас у клубу заиста је импресионирала задивљујућа брзина којом смо доспели у жижу медијског интересовања, после једног инцидента у мечу са Борцем. На жалост, не на начин и на тему која би нам пријала и коју, уверени смо, заслужујемо, јер већ годинама са много мањим новчаним средствима у поредјењу са другим клубовима истог ранга, постижемо врхунске резултате. Но, то медијима, изгледа, до сада није било пуно занимљиво.

Нешто слично догађа се и сада. Ниједном од водећих медија у овој земљи није било интересантно то што је, у дербију домаће лиге, Борац нанео Константину први пораз на домаћем терену, на чему смо Чачанима спортски честитали, као што им нису били занимљиви ни  насих седам узастопних победа, нити пласман на Куп Кораћа… Не, најважније је да се у Нишу догодио инцидент међу играчима током меча, што су готово сви медији одмах објавили представљајући га као својеврстан скандал. У појединим медијима смо чак окарактерисани као “брутални насилници” који нису умели достојанствено да поднесу пораз.

Најпре, желимо да подвучемо јасно исказан став:

СВИМА У КЛУБУ ВЕОМА ЈЕ ЖАО што је УОПШТЕ ДОшЛО ДО ИНЦИДЕНТА И немилих сцена. Извињавамо се спортској јавности, нашим навијачима И СВИМ АКТЕРИМА МЕЧА.

Такође, свима у Константину, због интереса кошарке пре свега,  предстоји сагледавање узрока и чињеница немилог догађаја и свакако ћемо, у складу са тим, ми као клуб предузети мере да се убудуће овакве сцене више не дешавају.

Ипак, прегледавајући снимак “гужве” више десетина пута, подвлачимо свакако важну чињеницу да ИГРАЧИ КОНСТАНТИНА НИСУ ЗАПОЧЕЛИ ОВАЈ ИНЦИДЕНТ. Све је почело тако што је играч Борца са бројем 4 Урош Чарапић, након што је блокиран од стране нашег играча са бројем 13 Стефана Савића, ногама задржавао нашег кошаркаша да устане и покушавао да га саплете, а онда је устао и песницам насрнуо на Савића, који је покушао да се удаљи. Потом је наш играч са бројем 6 Владимир Ђорђевић стао у одбрану младог саиграча, ухватио Чарапића и покушао да га удаљи од Савића, али га ниједном није ударио. Тада је, што се из снимка јасно види,  на њега насрнуо играч Борца са бројем 9, Алекса Аврамовић, после чега је дошло и до веће гужве, која се, на срећу свих нас, убрзо смирила. Постоји снимак који је већ емитован на многим медијима и који јасно доказује истинитост ових навода.

Желимо да напоменемо и то да смо и ову, као и све утакмице до сада, одлично организовали, да смо ради сигурности свих њених актера ангажовали довољан број припадника обезбеђења, те да ниједним својим гестом нисмо учинили било какав акт који би се повезао се угрожавањем сигурности актера меча или недостатаком поштовања према противнику. Са друге стране, тајмаут Борчевог тренера на 36 секунди до краја, у моменту када је утакмица одавно била решена, сигурно није био у духу фер-плеја и свакако није допринео смиривању страсти. Но, и овом приликом, баш што смо то учинили и после утакмице, јос једном честитамо ривалу на заслуженој победи.

Било би добро сагледати и чињеницу да је тензијама на терену, по нашем мишљењу, знатно допринело и суђење, којим свакако нисмо задовољни. Али, да не бисмо залазили у детаље, а има их, подвлачимо само једну чињеницу и питамо се зар је могуће да је Константин толико грубља екипа од Борца, јер је однос изведених слободних бацања био 32-9 у корист Чачана.

На крају, желимо да јавности саопштимо да ће Константин наставити да се бори за највише могуће резултате у лиги у којој наступа, да ће се борити за фер-плеј, за кошарку и, највише, за своју публику, те да ће увек поштовати и ривале и правила најлепше игре на свету.”


#   кошарка   Чаир   туча   медији   Владимир Ђорђевић   Константин ОКК   играчи   Борац КК   реакција
@OKKKonstantin @KKBoracCacak @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима