Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Saopštenje OKK Konstantin povodom tuče igrača na utakmici

rssBookmark and Share

25.12.2015. Južna Srbija Info

Košarkaši OKK Konstantina i Borca "muški" su se potukli na utakmici Prve lige Srbije odigranoj u Nišu.
Povodom pisanja u medijima o ovom incidentu, oglasili su se iz OKK Konstantin.

twitter.com
twitter.com

Saopštenje OKK Konstantin prenosimo u celosti

”Sve nas u klubu zaista je impresionirala zadivljujuća brzina kojom smo dospeli u žižu medijskog interesovanja, posle jednog incidenta u meču sa Borcem. Na žalost, ne na način i na temu koja bi nam prijala i koju, uvereni smo, zaslužujemo, jer već godinama sa mnogo manjim novčanim sredstvima u poredjenju sa drugim klubovima istog ranga, postižemo vrhunske rezultate. No, to medijima, izgleda, do sada nije bilo puno zanimljivo.

Nešto slično događa se i sada. Nijednom od vodećih medija u ovoj zemlji nije bilo interesantno to što je, u derbiju domaće lige, Borac naneo Konstantinu prvi poraz na domaćem terenu, na čemu smo Čačanima sportski čestitali, kao što im nisu bili zanimljivi ni  nasih sedam uzastopnih pobeda, niti plasman na Kup Koraća… Ne, najvažnije je da se u Nišu dogodio incident među igračima tokom meča, što su gotovo svi mediji odmah objavili predstavljajući ga kao svojevrstan skandal. U pojedinim medijima smo čak okarakterisani kao “brutalni nasilnici” koji nisu umeli dostojanstveno da podnesu poraz.

Najpre, želimo da podvučemo jasno iskazan stav:

SVIMA U KLUBU VEOMA JE ŽAO što je UOPŠTE DOšLO DO INCIDENTA I nemilih scena. Izvinjavamo se sportskoj javnosti, našim navijačima I SVIM AKTERIMA MEČA.

Takođe, svima u Konstantinu, zbog interesa košarke pre svega,  predstoji sagledavanje uzroka i činjenica nemilog događaja i svakako ćemo, u skladu sa tim, mi kao klub preduzeti mere da se ubuduće ovakve scene više ne dešavaju.

Ipak, pregledavajući snimak “gužve” više desetina puta, podvlačimo svakako važnu činjenicu da IGRAČI KONSTANTINA NISU ZAPOČELI OVAJ INCIDENT. Sve je počelo tako što je igrač Borca sa brojem 4 Uroš Čarapić, nakon što je blokiran od strane našeg igrača sa brojem 13 Stefana Savića, nogama zadržavao našeg košarkaša da ustane i pokušavao da ga saplete, a onda je ustao i pesnicam nasrnuo na Savića, koji je pokušao da se udalji. Potom je naš igrač sa brojem 6 Vladimir Đorđević stao u odbranu mladog saigrača, uhvatio Čarapića i pokušao da ga udalji od Savića, ali ga nijednom nije udario. Tada je, što se iz snimka jasno vidi,  na njega nasrnuo igrač Borca sa brojem 9, Aleksa Avramović, posle čega je došlo i do veće gužve, koja se, na sreću svih nas, ubrzo smirila. Postoji snimak koji je već emitovan na mnogim medijima i koji jasno dokazuje istinitost ovih navoda.

Želimo da napomenemo i to da smo i ovu, kao i sve utakmice do sada, odlično organizovali, da smo radi sigurnosti svih njenih aktera angažovali dovoljan broj pripadnika obezbeđenja, te da nijednim svojim gestom nismo učinili bilo kakav akt koji bi se povezao se ugrožavanjem sigurnosti aktera meča ili nedostatakom poštovanja prema protivniku. Sa druge strane, tajmaut Borčevog trenera na 36 sekundi do kraja, u momentu kada je utakmica odavno bila rešena, sigurno nije bio u duhu fer-pleja i svakako nije doprineo smirivanju strasti. No, i ovom prilikom, baš što smo to učinili i posle utakmice, jos jednom čestitamo rivalu na zasluženoj pobedi.

Bilo bi dobro sagledati i činjenicu da je tenzijama na terenu, po našem mišljenju, znatno doprinelo i suđenje, kojim svakako nismo zadovoljni. Ali, da ne bismo zalazili u detalje, a ima ih, podvlačimo samo jednu činjenicu i pitamo se zar je moguće da je Konstantin toliko grublja ekipa od Borca, jer je odnos izvedenih slobodnih bacanja bio 32-9 u korist Čačana.

Na kraju, želimo da javnosti saopštimo da će Konstantin nastaviti da se bori za najviše moguće rezultate u ligi u kojoj nastupa, da će se boriti za fer-plej, za košarku i, najviše, za svoju publiku, te da će uvek poštovati i rivale i pravila najlepše igre na svetu.”


#   košarka   Čair   tuča   mediji   Vladimir Đorđević   Konstantin OKK   igrači   Borac KK   reakcija
@OKKKonstantin @KKBoracCacak @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima