Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Žestoke kazne za tuču na meču Konstantin – Borac

rssBookmark and Share

03.01.2016. Belami portal, Južna Srbija Info

Tuča i tehničke greške u meču Konstantina i Borca obogatiće kasu Košarkaške lige Srbije za 732.000 dinara!

Žestoke kazne za tuču na meču Konstantin – Borac

Toliko, naime, iznosi objedinjena novčana kazna za dva kluba, nakon što je komesar takmičenja Leon Deleon izrekao sankcije za nemila dešavanja u utakmici 14. kola, igranoj u Čairu.

Konstantin je prošao skoro duplo teže i u kasu lige moraće da uplati ukupno 456.000 dinara globe. Trener Marko Cvetković kažnjen je sa 120.000 dinara zbog tehničke i diskvalifikujuće greške, a suspendovan je i jednom utakmicom vođenja tima, što znači da ga neće biti na klupi Konstantina u meču sa Beovukom 9. januara.

Danilo Tasić i Mladen Vitković kažnjeni su sa po 120.000 dinara i zabranom nastupa u naredne dve utakmice, što znači da neće moći da igraju u mečevima sa Beovukom i Jagodinom. Dosuđene diskvalifikujuće greške koštale su po 24.000 dinara Nemanju Gudžića, Lazara Mladenovića i Stefana Savića, kao i klub zbog ulaska neimenovanog “službenog predstavnika” na teren. Dakle, skoro pola miliona dinara koštaće Nišlije dešavanja na meču.

Kažnjen je i Borac ukupnom kaznom od 276.000 dinara, a najteže je prošao Uroš Čarapić, koji će morati da uplati 180.000 dinara i pauziraće dve utakmice, zbog “izazivanja i učestvovanja u tuči”, čime je praktično označen kao vinovnik incidenta.

U Konstantinu još nisu odlučili da li će se žaliti na kaznu. Novčana globa je svakako drakonska, ali će odluke o suspenziji možda još i više pogoditi niški klub, jer će bez dvojice igrača iz petorke i trenera Cvetkovića na klupi, šanse u mečevima sa Beovukom i Jagodinom biti znatno umanjene.

Z.P.

Komentara: 0


#   košarka   tuča   kazne   Konstantin OKK   igrači   Danilo Tasić   Marko Cvetković   Borac KK   Košarkaška liga Srbije   novčane kazne   Mladen Vitković
@OKKKonstantin @KKBoracCacak @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima