Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Студенти нишког ДИФ-а држе час физичког вежбања за децу са интелектуалним инвалидитетом

rssBookmark and Share

Ниш 01.06.2022. Јужна Србија Инфо

Студенти ДИФ-а учествовали су у реализацији спортско-рекреативне радионице за особе са интелектуалним инвалидитетом у оквиру програма Најбољи пријатељи Ниш.

Студенти нишког ДИФ-а држе час физичког вежбања за децу са интелектуалним инвалидитетом

„Најбољи пријатељ је мрежа спајања особа типичне популације и особа са интелектуалним и развојним инвалидитетом. Има за циљ стварање пријатељства и подршке кроз инклузију у најширем смислу. Програм се спроводи кроз један на један контакт у којем је сваки волонтер повезан са учесником, особом са интелектуалним инвалидитетом. Волонтер са својим паром договара начин дружења који им највише одговара, а заједно учествују и на групним активностима” рекла је Оливера Драшко координатор пројекта за Ниш. “Поред досадашњих активности креативног садржаја одржали смо у понедељак спортско-рекреативну радионицу у парку Чаир заједно са студентима мастер студија Факултета спорта и физичког васпитања у Нишу. Студенти су нам дали потребну стручну подршку и дружили се са нама. Расположење је било дивно, а о резултатима радионице говоре позитивни утисци и насмејана лица” додала је Оливера Драшко.

“Наши студенти се увек радо одазивају активностима у којима се спроводи физичко вежбање особа са инвалидитетом. Ова активност је била корисна студентима мастер студија на предмету Инклузија у организованим физичким активностима где су још једном своја теоријска знања могли да провере у диркетном раду са особама са инвалидитетом” рекао је проф. др Бојан Јоргић. “Стицање знања из области примене физичког вежбања за особе са инвалидитетом поред других активности на нашем факултету, омогућује стварање већих шанси за запослење, што представља додатни разлог средњошколцима да упишу Факултет спорта и физичког васпитања у Нишу” наглашава проф. др Бојан Јоргић.

 


#   Ниш   Факултет спорта и физичког васпитања   деца ометена у развоју   деца са инвалидитетом   Бојан Јоргић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима