Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Studenti niškog DIF-a drže čas fizičkog vežbanja za decu sa intelektualnim invaliditetom

rssBookmark and Share

Niš 01.06.2022. Južna Srbija Info

Studenti DIF-a učestvovali su u realizaciji sportsko-rekreativne radionice za osobe sa intelektualnim invaliditetom u okviru programa Najbolji prijatelji Niš.

Studenti niškog DIF-a drže čas fizičkog vežbanja za decu sa intelektualnim invaliditetom

„Najbolji prijatelj je mreža spajanja osoba tipične populacije i osoba sa intelektualnim i razvojnim invaliditetom. Ima za cilj stvaranje prijateljstva i podrške kroz inkluziju u najširem smislu. Program se sprovodi kroz jedan na jedan kontakt u kojem je svaki volonter povezan sa učesnikom, osobom sa intelektualnim invaliditetom. Volonter sa svojim parom dogovara način druženja koji im najviše odgovara, a zajedno učestvuju i na grupnim aktivnostima” rekla je Olivera Draško koordinator projekta za Niš. “Pored dosadašnjih aktivnosti kreativnog sadržaja održali smo u ponedeljak sportsko-rekreativnu radionicu u parku Čair zajedno sa studentima master studija Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja u Nišu. Studenti su nam dali potrebnu stručnu podršku i družili se sa nama. Raspoloženje je bilo divno, a o rezultatima radionice govore pozitivni utisci i nasmejana lica” dodala je Olivera Draško.

“Naši studenti se uvek rado odazivaju aktivnostima u kojima se sprovodi fizičko vežbanje osoba sa invaliditetom. Ova aktivnost je bila korisna studentima master studija na predmetu Inkluzija u organizovanim fizičkim aktivnostima gde su još jednom svoja teorijska znanja mogli da provere u dirketnom radu sa osobama sa invaliditetom” rekao je prof. dr Bojan Jorgić. “Sticanje znanja iz oblasti primene fizičkog vežbanja za osobe sa invaliditetom pored drugih aktivnosti na našem fakultetu, omogućuje stvaranje većih šansi za zaposlenje, što predstavlja dodatni razlog srednjoškolcima da upišu Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja u Nišu” naglašava prof. dr Bojan Jorgić.

 


#   Niš   Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja   deca ometena u razvoju   deca sa invaliditetom   Bojan Jorgić
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima