Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Светски освајач медаља, прослављени параолимпијац Милош Зарић стекао звање тренера на нишком ДИФ-у

rssBookmark and Share

Ниш 27.03.2021. Јужна Србија Инфо

Прошлог петка на Факултету спорта и физичког васпитања у Нишу звање Спортског оперативног тренера у атлетици стекао је наш прослављени параолимпијац Милош Зарић.

Светски освајач медаља, прослављени параолимпијац Милош Зарић стекао звање тренера на нишком ДИФ-у

У својој богатој спортској каријери која и даље траје Милош је освојио сребрну и бронзану медаљу (у дисциплинама бацање копља и кугле) на Светском првенству (СП) у Дохи, 2015. године. На СП 2017. године у Лондону у дисциплини бацање копља освојио је златну медаљу.

Такође у дисциплини бацања копља је освојио сребрну медаљу на Европском првенству (ЕП) 2014. у Свонсију и златну медаљу на ЕП 2016. у Гросету. Поред наступа на летњим Параолимијским играма (ПОИ) у Рију 2016. године наступао је на зимским Параолимпијским играма у Пјонјангу 2018. године.

На тај начин је постао први наш спортиста са инвалидитетом који је учествовао и на летњим и на зимским Параолимијским играма.

Факултет спорта и физичког васпитања у Нишу кроз програме стручног оспособљавања и усавршавања омогућава да звање Спортског оперативног тренера у одабраном спорту стичу наши прослављени параолимпијци. На тај начин своја вишегодишња искуства стечена у пракси кроз такмичења допуњују теоретским знањем. То им омогућава да буду успешни тренери и да наставе своју успешну каријеру по завршетку активног тренирања и такмичења.

Милош Зарић (4. децембар 1987) српски је атлетичар и параолимпијац. Након саобраћајне несреће 2008. године повредио је кичму. Након опоравка, почео је да се бави атлетиком. 

Сви заинтересовани спортски радници који желе да се школују и стекну звање Спортски оператвни тренер у одабраном спорту на Факултету спорта и физичког васпитања у Нишу, информације могу да пронаћи на сајту:

https://www.fsfv.ni.ac.rs/ 


#   Ниш   тренер   Факултет спорта и физичког васпитања   параолимпијац   Милош Зарић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима