Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Тежак пораз РК "Железничар" у Скопљу

rssBookmark and Share

Ниш 05.09.2018. РК Железничар

Рукометаши Железничара доживели су убедљив пораз на гостовању Вардару у другом колу СЕХА Газпром лиге-35:20.

Фото: РК Железничар
Фото: РК Железничар

СЕХА ГАЗПРОМ РУКОМЕТНА ЛИГА: ВАРДАР-ЖЕЛЕЗНИЧАР 35:20 (14:11)

Као и пар дана раније против Луксембуржана, одиграли су од сјаја до очаја. Њихов отпор актуелном прваку регионалног такмичења и бившем шампиону Европе трајао је неких двадесетак минута, након чега су дозволили ривалу серију 10:0, а себи период од 17 минута без постигнутог гола, па је, услед серије грешака у другом полувремену, убедљив пораз био неминован.

Почело је тако што је Михаљевић ухватио „живу“ лопту Борозану, а Бандука из контре довео „Жељу“ у вођство. Чупић је поравнао, а онда је Јевтић искључен у првом озбиљнијем дуелу са корпулентним пивотом Вардара Мораешом, но Вардар је оба напада са играчем више промашио, па су се гости некако одбранили и онда се преко Савића и Бандуке одвојили на 3:1. Још две контре извеле су Нишлије, преко Дамјановића и Бандуке, који постиже свој трећи погодак за 5:3. Миловановић доводи Железничар први пут на мечу на плус три у 11. минуту. Два гола заредом постиже Јевтић, а онда и Бандука свој четврти на мечу за рекордних 9:5 у 14. минуту. Ипак два пута погађа и Чупић, па је преполовио минус Вардара. Савић је искључен на два минута, а Вујовић је пробао са Кљајићем на позицији десног бека. Овај период меча обележило је неколико бравура Данила Михаљевића на голу „Жеље“. Два пута је скинуо „зицер“ Дибирову, одбранио још неколико тешких шутева, али онда је у игру ушао Словенац Скубе, фантастични средњи бек, и мало по мало долазило је до великог преокрета на терену.

„Жеља“ се држао до 11:8 у 19. минуту, а онда до краја полувремена не постиже више нити један гол, па скопски тим завршава овај део игре серијом 6:0. Марко Милосављевић, јуниорски репрезентативац Србије, након опоравка од повреде, дебитовао је за Нишлије, али је убрзо по уласку у игру начинио две техничке грешке, које је домаћин претворио у голове контрама Криштопанса и Калараша. Тада је и Милосављев скинуо седмерац Спасићу, Вардар је први пут повео тачно на истеку 25. минута и, против у тим тренуцима потпуно погубљеног ривала, на одмор однео три гола предности (14:11).

Како се завршило прво, тако је почело друго полувреме. Грешке гостију низале су се као на траци. Да ствар буде гора, Милосављев се потпуно разбранио, након што га је једна лопта погодила у главу, па је скинуо везане „зицере“ Кнежевићу и Спасићу, бивши првак Европе повео је са 18:11, што је била серија 10:0, а Владимир Јевтић тек након пет минута и 40 секунди игре у другом полувремену, прекида серију од 17 минута без постигнутог гола своје екипе. Пренуо се „Жеља“ на кратко, Кљајић је одиграо одличну минијатуру у нападу, он и Јевтић једини су погађали код гостију у наставку, постигли по три гола. Поново су гости упали у кризни период, Вардар још мало додао гас, појачао и у одбрани, распуцао се леворуки Кисељев који је управо био стрелац за двоцифрено вођство домаћина у 51. минуту (28:18). Тренер Парондо повукао је целу стартну поставу на клупу, али су резервисти жељни игре искористили дезоријенстисаност „Жељиних“ рукометаша и подигли разлику до коначних и максималних плус 15.

Скопље, 4. септембра. Дворана „Јане Сандански“. Гледалаца: 1000. Судије: Милош Ражнатовић и Иван Павичевић (Црна Гора). Седмерци: Вардар 3(3), Железничар 3(2). Искључења: Вардар -, Железничар 12 минута.

ВАРДАР: Милосављев (10 одбрана, 1 седмерац), Кизић, Недановски 1, Поповски 4(1), Криштопанс 4, Мораеш 4, Карачић 3, Скубе 3, Калараш 3, Чупић 4(2), Дибиров 4, Шишкарев, Борозан 1, Војводић, Кисељев 4, Мишевски.

ЖЕЛЕЗНИЧАР: Михаљевић (8 одбрана), Лазић, Јанковић, Миловановић 2, Сретеновић, Мађар, Милосављевић, Спасић 2(2), Савић 1, Бабић, Јевтић 6, Дамјановић 1, Ћеранић, Кљајић 3, Бандука 4, Кнежевић 1.

Семафор: 1:3(5), 5:9(14), 8:11(19), 12:11(26), 18:11(35), 18:14 (38), 23:18(47), 30:18(54).


#   Ниш   рукомет   Железничар   Црна Гора   Железничар РК   Скопље   пораз   Владимир Јевтић   Вардар РК
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима