Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Težak poraz RK "Železničar" u Skoplju

rssBookmark and Share

Niš 05.09.2018. RK Železničar

Rukometaši Železničara doživeli su ubedljiv poraz na gostovanju Vardaru u drugom kolu SEHA Gazprom lige-35:20.

Foto: RK Železničar
Foto: RK Železničar

SEHA GAZPROM RUKOMETNA LIGA: VARDAR-ŽELEZNIČAR 35:20 (14:11)

Kao i par dana ranije protiv Luksemburžana, odigrali su od sjaja do očaja. Njihov otpor aktuelnom prvaku regionalnog takmičenja i bivšem šampionu Evrope trajao je nekih dvadesetak minuta, nakon čega su dozvolili rivalu seriju 10:0, a sebi period od 17 minuta bez postignutog gola, pa je, usled serije grešaka u drugom poluvremenu, ubedljiv poraz bio neminovan.

Počelo je tako što je Mihaljević uhvatio „živu“ loptu Borozanu, a Banduka iz kontre doveo „Želju“ u vođstvo. Čupić je poravnao, a onda je Jevtić isključen u prvom ozbiljnijem duelu sa korpulentnim pivotom Vardara Moraešom, no Vardar je oba napada sa igračem više promašio, pa su se gosti nekako odbranili i onda se preko Savića i Banduke odvojili na 3:1. Još dve kontre izvele su Nišlije, preko Damjanovića i Banduke, koji postiže svoj treći pogodak za 5:3. Milovanović dovodi Železničar prvi put na meču na plus tri u 11. minutu. Dva gola zaredom postiže Jevtić, a onda i Banduka svoj četvrti na meču za rekordnih 9:5 u 14. minutu. Ipak dva puta pogađa i Čupić, pa je prepolovio minus Vardara. Savić je isključen na dva minuta, a Vujović je probao sa Kljajićem na poziciji desnog beka. Ovaj period meča obeležilo je nekoliko bravura Danila Mihaljevića na golu „Želje“. Dva puta je skinuo „zicer“ Dibirovu, odbranio još nekoliko teških šuteva, ali onda je u igru ušao Slovenac Skube, fantastični srednji bek, i malo po malo dolazilo je do velikog preokreta na terenu.

„Želja“ se držao do 11:8 u 19. minutu, a onda do kraja poluvremena ne postiže više niti jedan gol, pa skopski tim završava ovaj deo igre serijom 6:0. Marko Milosavljević, juniorski reprezentativac Srbije, nakon oporavka od povrede, debitovao je za Nišlije, ali je ubrzo po ulasku u igru načinio dve tehničke greške, koje je domaćin pretvorio u golove kontrama Krištopansa i Kalaraša. Tada je i Milosavljev skinuo sedmerac Spasiću, Vardar je prvi put poveo tačno na isteku 25. minuta i, protiv u tim trenucima potpuno pogubljenog rivala, na odmor odneo tri gola prednosti (14:11).

Kako se završilo prvo, tako je počelo drugo poluvreme. Greške gostiju nizale su se kao na traci. Da stvar bude gora, Milosavljev se potpuno razbranio, nakon što ga je jedna lopta pogodila u glavu, pa je skinuo vezane „zicere“ Kneževiću i Spasiću, bivši prvak Evrope poveo je sa 18:11, što je bila serija 10:0, a Vladimir Jevtić tek nakon pet minuta i 40 sekundi igre u drugom poluvremenu, prekida seriju od 17 minuta bez postignutog gola svoje ekipe. Prenuo se „Želja“ na kratko, Kljajić je odigrao odličnu minijaturu u napadu, on i Jevtić jedini su pogađali kod gostiju u nastavku, postigli po tri gola. Ponovo su gosti upali u krizni period, Vardar još malo dodao gas, pojačao i u odbrani, raspucao se levoruki Kiseljev koji je upravo bio strelac za dvocifreno vođstvo domaćina u 51. minutu (28:18). Trener Parondo povukao je celu startnu postavu na klupu, ali su rezervisti željni igre iskoristili dezorijenstisanost „Željinih“ rukometaša i podigli razliku do konačnih i maksimalnih plus 15.

Skoplje, 4. septembra. Dvorana „Jane Sandanski“. Gledalaca: 1000. Sudije: Miloš Ražnatović i Ivan Pavičević (Crna Gora). Sedmerci: Vardar 3(3), Železničar 3(2). Isključenja: Vardar -, Železničar 12 minuta.

VARDAR: Milosavljev (10 odbrana, 1 sedmerac), Kizić, Nedanovski 1, Popovski 4(1), Krištopans 4, Moraeš 4, Karačić 3, Skube 3, Kalaraš 3, Čupić 4(2), Dibirov 4, Šiškarev, Borozan 1, Vojvodić, Kiseljev 4, Miševski.

ŽELEZNIČAR: Mihaljević (8 odbrana), Lazić, Janković, Milovanović 2, Sretenović, Mađar, Milosavljević, Spasić 2(2), Savić 1, Babić, Jevtić 6, Damjanović 1, Ćeranić, Kljajić 3, Banduka 4, Knežević 1.

Semafor: 1:3(5), 5:9(14), 8:11(19), 12:11(26), 18:11(35), 18:14 (38), 23:18(47), 30:18(54).


#   Niš   rukomet   Železničar   Crna Gora   Železničar RK   Skoplje   poraz   Vladimir Jevtić   Vardar RK
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima