Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Тужба аикидо клубу због оглашавања

rssBookmark and Share

15.03.2011. Извор: Јужне вести

Александар Петровић, тренер и председник аикидо клуба „Теншин" из Пирота, доспео је на суд јер је тржишни инспектор против њега поднео пријаву због тога што је по пиротским школама лепио плакате позивајући децу да се баве овим спортом.

Тужба аикидо клубу због оглашавања
ПИРОТ -Према Петровићевим речима тржишна инспекторка Драгана Мијалковић поднела је пријаву јер је у једној основној школи видела плакат његовог клуба.

- Наводно, по закону, не сме да се рекламира и намеће никакав производ или услуга малолетним лицима уколико то није у складу са интересима малолетне особе. Иако сам указивао да је бављење спортом управо у интересу сваког детета, разумевања није било - каже Петровић.

Прошле недеље Петровић се по овој пријави нашао и на суду.

- Према пресуди, дужан сам да платим све трошкове судског процеса и кажњен сам опоменом. Немам намеру да платим ни динар јер би то значило да сам крив. Одмах пошто сам добио пријаву реаговали су и родитељи и директор Спортског центра Пирот. Понудили су ми да они сносе све трошкове јер су ми рекли да је минимална запрећена казна за ово дело 100.000 динара. Ја ћу се жалити и на ову пресуду јер сматрам да нисам крив - каже Петровић.

Ненад Ђорђевић, директор Спортског центра каже да је дугогодишња пракса свих клубова у Пироту да термине својих тренинга оглашавају на огласним таблама школа. Због тога су, наглашава Ђорђевић, запрепашћени овом одлуком.

У Тржишној инспекцији у Пироту кажу да је пријава против Александра Петровића поднета у марту прошле године. Инспекторка Драгана Мијалковић поднела је пријаву због кршења Закона о оглашавању.

- Закон изричито наводи да је забрањено оглашавање у школама и предшколским установама, осим ако огласна порука служи заштити општег интереса малолетног лица и ако не препоручује конкретног даваоца услуга. То није пријава ни против спорта ни против бављења деце спортом, већ пријава против оглашавања конкретног спортског клуба. Акција је спроведена по налогу и упутствима из надлежног министарства - каже Слободан Тодоровић, шеф Тржишне инспекције у Пироту.


#   Слободан Тодоровић   тужба   Александра Петровић   Ненад Ђорђевић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима