Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

У гостима код првака Европе у кик боксу

rssBookmark and Share

Ниш 10.09.2019. А. Милетић, Јужна Србија Инфо

"Још као мали гледао сам неке од бокс мечева с обзиром да је поред мог оца и мој деда био боксер, сматрам да ова племенита вештина може из мене као младог извући оно најбоље, борбеност, упорност као и то да својом вештином могу заштити слабијег у колико за то буде било потребе"!

Фото: Лука Ранђеловић
Фото: Лука Ранђеловић

Редакцију Јужне Србије Инфо и АМ ПРЕСС-а, угостили су чланови боксерског клуба "Вукови 018“ о својим плановима и успесима говорио је тренер клуба Благоје Митровић као и најмлађи члан репрезентације Србије актуелни европски шампион у кик боксу у категорије до 54 килограма, Огњен Митровић.

Колико дуго постоји ваш клуб и откуд назив Вукови 018?

Наш клуб је релативно млад пре пар дана прославили смо и његов први рођендан, и ако смо млад клуб већ поседујемо десетак медаља са разних турнира на шта смо јако поносни. Што се тиче самог назива вукови су нам били аосцијација за борбеност, истрајност, 018 је позивни број града у коме се клуб налази.

Којег су  узраста особе које тренирају у вашем клубу?

"У нашем клубу има како младих тако и оних старијих који се баве рекреативним боксом, кик боксом“.

Колико пута дневно одржавате Ваше тренинге и да ли су сви тренинзи по програму исти за све ?

Тренинге организујемо у зависности од групе, сваки тренинг  је осмишљен тако да ојача како менталне тако и физичке способности људи у групи.У  клубу поред мене ради са полазницима још један тренер.

Да ли су ваши тренинзи слободни за све оне које желе да се упознају са овим спортом?

Свако ко жели може доћи на наш тренинг како би се боље упознао са принципима и методама нашег рада, оно што желим да истакнем да је најбоље за најмлађе у колико желе да се баве кик боксом, боксом јесте да то учине од своје девете године.

Све информације о раду можете пронаћи на друштвеним мрежама“ (Инстаграм, Фејсбук).

Какав је осећај бити тренер, отац европског шампиона у кик боксу?

Осећај је неописив јако сам поносан ово није прва титула коју је Огњен освојио.Први пут ме је начинио поносим на турниру на коме је освојио Гранд при у Сарајеву. И ако сам као његов отац желео да крене да се бави неким другим спортом драго ми је да ме је овом последњом медаљом европског шампиона у томе демантовао

ДА ЛИ ОГЊЕН НА ТРЕНИНЗИМА ИМА НЕКЕ ПОВЛАСТИЦЕ У ОДНОСУ НА ОСТАЛЕ ЧЛАНОВЕ КЛУБА

Огњен нема никаквих повластица што се тиче тренинга, свака наша родбинска веза престаје онда када кренемо са тренингом

Огњене како се ти осећаш као најмађи европски шампион у твојој категорији?

Европско првенсто је свакако велико искуство, била је то јака конкуренција ,а посебно издвајам меч у полуфиналу против руса ,који је заиста тежак противник, али сам уз доста напора успео да се изборим за финале у коме сам се  такође  сусрео са русом. Уз добру тактику мојих тренера као и моју упорност, чињеницом да уједно престављам и своју земљу дало ми је још већу мотивацију за борбу, а епилог моје упоронсти крунисан је медаљом и пехаром

Какао је протекао твој први меч?

При мом првом уласку у ринг свакако је била присутна нека врста треме, адреналина… Све то нестаје онога трена када се огласи гонг за почетак меча. Први меч је нешто што сваки спотиста памти био он фудбалер, кошаркаш, одбојкаш или у мом случају боксер- кикбоксер. Осећај је помало и чудан када чујеш све те људе које ти дају подршку и узвикују твоје име, то је нешто што се може само доживети у рингу.

Како је бити први међу једнакима на туриниру где  је било 1991 такмичар, да ли ти је ова победа донела неке промене у приватном, а не само у спортском животу?

Још увек нисам свестан да сам први међу једнакима.Свакао ми је ова медаља променила живот, моји пријатељи, комшије и људи на улици ми прилазе како би ме поздравили, честитали успех на турниру.

Откуд одлука да се бавиш баш кик-боксом?

Још као мали гледао сам неке од бокс мечева с обзиром да је поред мог оца и мој деда био боксер, сматрам да ова племенита вештина може из мене као младог извући оно најбоље(борбеност,упорност као и то да својом вештином могу заштити слабијег у колико за тим има потребе)

Благоје, да ли је кик-бокс и бокс опасан спорт ?

То су сам предрасуде о том спорту, слободно могу рећи да у овом спорту има много мање повреда него у другим спортовима. Зашто? Зато што у овом спорту максимална пажња посвећена је заштити борца (рукавице,кацига,штитници…)

ИМАЛИ СМО ПРИЛИКЕ ДА ВИДИМО ДА СЕ БОКС ВРАЋА НА ВЕЛИКА ВРАТА, КОЛИКО ЈЕ ДАНАС КЛУБОВИМА ТЕШКО ДА ПОСТИГНУ УСПЕХ У ОДНОСУ НЕКА РАНИЈА ВРЕМЕНА?

Бокс као вештина не захтева много, али свакако је пуно теже у односу на неко раније време када имате овако талентоване и упорне боксере, кик-боксере, као што је Огњен и још доста наших младих чланова клуба онда није нимало тешко радити просто њихова уопрност и љубав према овом спорту дају Вам ветар у леђа.

За сам крај нашег разговора шта је то што би један млади европски шампион поручио својим вршњацима који крећу или планирају да се баве овим спортом?

Желео бих пре свега да се захвалим свима онима који су били део тима који ме је спремао за европско првенство, што се тиче моје поруке младим спортистима желим да кажем да само онај који у себи има љубав према било ком спорту може кренути напред без обзира да ли иза себе бројао победе или поразе.

Коментара: 0


#   Ниш   кик бокс   Вукови018   Огњен Митровић   Благоје Митровић
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима