Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

На пријему поводом Дана жена у ГО Медијана и Ана Марија Шкиљо, по којој је рађен лик Роксанде у серији "Војна академија"

rssBookmark and Share

Ниш 08.03.2019. Јужна Србија Инфо

Поводом 8. марта Дана жена у Градској општини Медијана и ове године организован је пријем за припаднице лепшег пола које се баве необичним занимањима и хобијима.

На пријему поводом Дана жена у ГО Медијана и Ана Марија Шкиљо, по којој је рађен лик Роксанде у серији "Војна академија"

Председник Градске општине Медијана напомиње да је Дан жена прилика да се мало више пажње посвети лепшем полу, мада би то требало чинити сваког дана.

- На овај начин највећа нишка општина жели да на дан посвећен дамама укаже на неопходност већег поштовања њиховог рада и потребу да се више времена и пажње посвећује лепшем полу и традиционално „стубу породице“ нашег друштва – рекао је између осталог први човек нишке Медијане Небојша Коцић.
Част да буду гошће највеће нишке општине и да на неки начин презентују лепши пол имале су између осталог представнице Војске Србије, Министарства унутрашњих послова, предузетнице, спортисткиње. 

То су потпоручник Јована Стојановић, која ради у 39. батаљону Треће бригаде КОВ, а поред војних вежби бави се атлетиком, дисциплина полумаратон, чланица је плесне групе „Тамо далеко“ Треће бригаде КОВ, учесник Официрског бала.

Драгана Жикић је руководилац Групе за сузбијање малолетничке деликвенције и насиља у породици у Полицијској управи Ниш, радила је у Одсеку за сузбијање општег криминала. Предузетница Зорица Станковић, дипломирани економиста, била је запослена у банци, а када је остала без посла почела да се бави „пустовањем вуне“- стари занат којим сада и зарађује и жели да га сачува од заборава.

Ана Марија Шкиљо, Нишлијка по којој је рађен лик Роксанде у чувеној серији Војна академија, Војну академију је завршила 2014. године, смер артиљерија. Тренира рагби, одиграла је своје прво Европско првенство што је уједно и била прва појава женског рагби тима Србије на Европској сцени.Тренира овај спорт у Звезди и Радничком, и жели да формира рагби тим у Нишу.

Захваљујући Ани Паламаревић, васпитачици и страсној планинарки застава Градске општине Медијана вијорила се на највишим врховима света.Чланица је Планинарско-алпинистичког клуба „Мосор“ из Ниша и Планинарског Савеза Србије.

Својим примерима, успесима и бројним гостовањима у медијима допринела је развијању свести о планинарству како код одраслих тако и код деце у нашем граду. Најмлађа међу дамама на Медијанином пријему била је кик боксерка, 17-годишња Неда Бркић, чланица Кик бокс клуба Ниш, ученица Правно-пословне школе, три и по године тренира кик бокс, државна првакиња у лов - кик боксу 2018. године, златна медаља на Балканском првенству.

Коментара: 0


#   Ниш   спорт   полиција   Медијана градска општина   Војна Академија   кик бокс   без посла   Дан жена   Европско првенство   златна медаља   Војска Србије   градске општине   Небојша Коцић   Ана Марија Шкиљо   Војна Академија серија   рагби
@


 


[ Додај коментар ]