Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Na prijemu povodom Dana žena u GO Medijana i Ana Marija Škiljo, po kojoj je rađen lik Roksande u seriji "Vojna akademija"

rssBookmark and Share

Niš 08.03.2019. Južna Srbija Info

Povodom 8. marta Dana žena u Gradskoj opštini Medijana i ove godine organizovan je prijem za pripadnice lepšeg pola koje se bave neobičnim zanimanjima i hobijima.

Na prijemu povodom Dana žena u GO Medijana i Ana Marija Škiljo, po kojoj je rađen lik Roksande u seriji "Vojna akademija"

Predsednik Gradske opštine Medijana napominje da je Dan žena prilika da se malo više pažnje posveti lepšem polu, mada bi to trebalo činiti svakog dana.

- Na ovaj način najveća niška opština želi da na dan posvećen damama ukaže na neophodnost većeg poštovanja njihovog rada i potrebu da se više vremena i pažnje posvećuje lepšem polu i tradicionalno „stubu porodice“ našeg društva – rekao je između ostalog prvi čovek niške Medijane Nebojša Kocić.
Čast da budu gošće najveće niške opštine i da na neki način prezentuju lepši pol imale su između ostalog predstavnice Vojske Srbije, Ministarstva unutrašnjih poslova, preduzetnice, sportistkinje. 

To su potporučnik Jovana Stojanović, koja radi u 39. bataljonu Treće brigade KOV, a pored vojnih vežbi bavi se atletikom, disciplina polumaraton, članica je plesne grupe „Tamo daleko“ Treće brigade KOV, učesnik Oficirskog bala.

Dragana Žikić je rukovodilac Grupe za suzbijanje maloletničke delikvencije i nasilja u porodici u Policijskoj upravi Niš, radila je u Odseku za suzbijanje opšteg kriminala. Preduzetnica Zorica Stanković, diplomirani ekonomista, bila je zaposlena u banci, a kada je ostala bez posla počela da se bavi „pustovanjem vune“- stari zanat kojim sada i zarađuje i želi da ga sačuva od zaborava.

Ana Marija Škiljo, Nišlijka po kojoj je rađen lik Roksande u čuvenoj seriji Vojna akademija, Vojnu akademiju je završila 2014. godine, smer artiljerija. Trenira ragbi, odigrala je svoje prvo Evropsko prvenstvo što je ujedno i bila prva pojava ženskog ragbi tima Srbije na Evropskoj sceni.Trenira ovaj sport u Zvezdi i Radničkom, i želi da formira ragbi tim u Nišu.

Zahvaljujući Ani Palamarević, vaspitačici i strasnoj planinarki zastava Gradske opštine Medijana vijorila se na najvišim vrhovima sveta.Članica je Planinarsko-alpinističkog kluba „Mosor“ iz Niša i Planinarskog Saveza Srbije.

Svojim primerima, uspesima i brojnim gostovanjima u medijima doprinela je razvijanju svesti o planinarstvu kako kod odraslih tako i kod dece u našem gradu. Najmlađa među damama na Medijaninom prijemu bila je kik bokserka, 17-godišnja Neda Brkić, članica Kik boks kluba Niš, učenica Pravno-poslovne škole, tri i po godine trenira kik boks, državna prvakinja u lov - kik boksu 2018. godine, zlatna medalja na Balkanskom prvenstvu.

Komentara: 0


#   Niš   sport   policija   Medijana gradska opština   Vojna Akademija   kik boks   bez posla   Dan žena   Evropsko prvenstvo   zlatna medalja   Vojska Srbije   gradske opštine   Nebojša Kocić   Ana Marija Škiljo   Vojna Akademija serija   ragbi
@


 


[ Dodaj komentar ]