Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Medijana upriličila prijem za sedam žena specifičnih zanimanja u muškom svetu

rssBookmark and Share

Niš 08.03.2018. Južna Srbija Info

Povodom 8. marta međunarodnog Dana žena gošće predsednika Gradske opštine Medijana Nebojše Kocića bilo je sedam žena koje se bave specifičnim zanimanjima i jedna izuzetna majka sedmoro dece.

Foto: Južna Srbija
Foto: Južna Srbija

Pozdravljajući gošće i čestitajući im praznik predsednik Gradske opštine Medijana Nebojša Kocić je istakao da je svaka od njih posebna na svoj način i najbolji dokaz da žene mogu sve. Obavljajući ozbiljne, odgovorne i teške poslove pokazale su da su ravnopravne sa muškarcima, a Jasmina Veljković, majka sedmoro dece, da su žene i moćnije od muškaraca.

Zahvaljujući na ukazanoj pažnji Jasmina Veljković je rekla da je decu rađala zato što ih voli, a da o svojoj veličini nikada nije razmišljala. Ona kaže da, što se odgovornosti tiče, nije velika razlika u čuvanju dvoje, troje ili sedmorro dece,samo što ona ima više obaveza oko njih. To joj pričinjava zadovoljstvo,ali ističe da bi stalan posao za nju i njenog supruga, mnogo značio ovoj porodici.

Predsednik  Gradske opštine Medijana Nebojša Kocić je istakao da će se sa Jasminom ponovo sresti narednih dana i pomoći koliko god to može, ali i potražiti pomoć drugih institucija zarad rešavanja egzistencijalnih pitanja ove porodice.

Jedna od gošći predsednika  Gradske opštine Medijana Nebojše Kocića bila je Ivana Stojičić vozač autobusa u gradskom prevozu. Ona kaže da u Nišu samo tri žene rade ovaj posao. Bilo nas je osam, ali kako je ženi u muškom poslu sve teže jer vas stalno preispituju i proveravaju, napustile su ga, kaže Ivana.

Dijana Stojković, oficir odeljenja policije, kaže da je njen posao odgovoran i dinamičan, da su kolege zaštitnički nastrojene, ali da su na terenu svi ravnopravni.

Foto: Južna Srbija

Dragana Sotirovski, načelnica Nišavskog okruga, na ovu funkciju došla je posle više desetina godina koje su na tom položaju proveli muškarci, što, kako kaže, predstavlja veliku odgovornost, ali i motiv da radi bolje.

Sotirovski je istakla, uz dužno poštovanje prema muškarcima, da žene bolje organizuju posao i uvode red, što ih kvalifikuje da sa muškarcima stanu rame uz rame.

Gošće predsednika Gradske opštine Medijana Nebojše Kocića bile su Lidija Stojadinović  pripadnica Odreda žandarmerije, Suzana Kocić jedina žena u Srbiji operater za bespilotne letelice, Jelena Tanasković  otpravnik vozova, dok  dr Sonja Šalinger interventni kardiolog nije mogla da dođe, jer je bila neophodna na svom radnom mestu i danas.

Ove izuzetne žene dobile su cveće i po dve karte za koncert Ivana Bosiljčića.

Cveće od  predsednika Gradske opštine Medijana Nebojše Kociće dobile su i novinarke koje su izveštavale o ovom događaju.Pokloni za 

Komentara: 0


#   Niš   Južna Srbija region   Železnice Srbije   Dragana Sotirovski   Medijana gradska opština   PU Niš   Dan žena   Vojska Srbije   gradske opštine   Nebojša Kocić
@GradonacelnicaN @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima