Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

У Нишу почео Куп Радивоје Кораћ, Партризан први полуфиналиста

rssBookmark and Share

Ниш 16.02.2023. Јужна Србија Инфо

У препуној нишкој хали "Чаир" синоћ је почео Куп Радивоје Кораћ. Куп траје до 18. фебруара. У првом четвртфиналу Триглав осигурање Купа Радивој Кораћ, кошаркашки Партизана су рутински савладали Спартак и пласирали се у полуфинале, где ће у петак од 21.00 сат играти против победника меча Црвена звезда – Борац.

Фото: М. Гвозден Јужна Србија Инфо
Фото: М. Гвозден Јужна Србија Инфо

Од самог почетка црно-бели су покушали да наметну ритам, повели 9:3, али су се Суботичани држали, смањили на 8:9, а у 6. минуту и изједначили – 11:11. До истека прве четвртине, Партизан је пре свега захваљујући високим играчима, подигао на 23:16.

Прву двоцифрену предност Партизан је стекао у 13. минуту – 31:21. Разлика је расла из минута у минут, очигледно је било колико је екипа тренера Жељка Обрадовића квалитетнија, па је у 17. минуту на семафору стајало 42:23, онда и 51:31.

У истом ритму почела је и трећа четвртина, али је Спартак искористио неколико неуспешних напада црно-белих и смањили на 49:61. Међутим, Партизан је врло брзо поново успоставио контролу и вратио се на „плус 20“ – 73:53 у 29. минуту.

У последњем периоду игре Партизан је одржавао велику предност и рутински привео меч крају, а два и по минута пре краја Жељко Обрадовић је указао шансу најмлађима Сави Дрезгићу и Виктору Микићу.

– Нема ту шта да се каже, знало се ко је фаворит и какав је однос снага. Рекао сам и у најави и на извлачењу да је ово сјајно исксутво и час шта би ми требало да подигнемо и урадимо, да тежимо ка већем нивоу. Атлетски и индивидулно, технички су јаки. Резултати које постижу нису случајни, а на клупи је Жељко Обрадовић. Ово је била награда за Спартак који има историју, избацио је много великих играча и добра ствар је да се Суботица враћа на мапу, јер су Србији потребно све више градова, јер ће то дати ширу базу, а талената никада није недостајало. Имали смо добрих фаза, реакција, ситуација у нападу, али у неким можете да играте колико вам дозволе. То је Партизан, била је представа за публику, да ужива, све остало је било познато, а Партизану честитам и желим пуно успеха, па да дођу и до Фајнал фора, изјавио је Жељко Лукајић.

– Лепа утакмица за нас и публику, Партизан је показао класу, о резултату не треба причати. Имали смо и добрих и лоших ствари, то ћемо већ анализирати са тренером. Партизану пуно среће у наставку, казао је Предраг Прља.

– Драго нам је да смо поново у Нишу, који се увек показао као изванредан организатор завршнице Купа Србије. Играли смо против тима за који је било потребно изаћи са најмање једнаком мотивацијом какву они имају. Нисмо најбоље ушли, али подигли смо ритам на оба краја и одржавали разлику. Честитке Спартаку на фер и спортској борби, били су у утакмици, покушавали да се врате, рекао је Жељко Обрадовић.

Обрадовић се обратио навијачима Партизана.

– Пре годину и по дана сам дошао и имао сам конференцију за штампу, где сам рекао да ми је задовољсвто и част да се вратим у клуб који ми је у срцу. Рекао сам и како бих волео да изгледа то на утакмицама Партизана, да наши навијачи бодре искључиво наш тим и играче и да оставе било какве провокације и вређање било кога, бацање предмета на терен. Чуле су се ружне речи, са којима апсолутно нисам сагласан, ни стручни штаб, ни играчи и молим да се са тим престане. Захваљивао сам им се много пута, дошли су и вечерас у великом броју, то је невероватна љубава коју настављају да показују, али да не вређају никога више, Ово је кошаркашка утакмица, ако то није довољно, има других места где могу да испоље било које ствари које иначе испољавају. Хвала свима који су дошли, сви би волели да се Куп и наредне утакмице Партизана претворе у фешту и да се прича само о кошарци

Алекса Аврамовић

– Честитке екипи Спартака, долази из КЛС, играли су добрих 25-27 минута и играли добру кошарку, држали се. Мало смо ушли неозбиљно у меч, после смо подигли агресивност у одбрани и из тога развили контранапад, погодили неке шутеве, подигли разлику на 20 поена и заслужено победили, Знамо шта следи, Звезда, и спремамо се максимално за њих. У добром смо ритму.


#   Ниш   кошарка   Куп Радивој Кораћ
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима