Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

U Nišu počeo Kup Radivoje Korać, Partrizan prvi polufinalista

rssBookmark and Share

Niš 16.02.2023. Južna Srbija Info

U prepunoj niškoj hali "Čair" sinoć je počeo Kup Radivoje Korać. Kup traje do 18. februara. U prvom četvrtfinalu Triglav osiguranje Kupa Radivoj Korać, košarkaški Partizana su rutinski savladali Spartak i plasirali se u polufinale, gde će u petak od 21.00 sat igrati protiv pobednika meča Crvena zvezda – Borac.

Foto: M. Gvozden Južna Srbija Info
Foto: M. Gvozden Južna Srbija Info

Od samog početka crno-beli su pokušali da nametnu ritam, poveli 9:3, ali su se Subotičani držali, smanjili na 8:9, a u 6. minutu i izjednačili – 11:11. Do isteka prve četvrtine, Partizan je pre svega zahvaljujući visokim igračima, podigao na 23:16.

Prvu dvocifrenu prednost Partizan je stekao u 13. minutu – 31:21. Razlika je rasla iz minuta u minut, očigledno je bilo koliko je ekipa trenera Željka Obradovića kvalitetnija, pa je u 17. minutu na semaforu stajalo 42:23, onda i 51:31.

U istom ritmu počela je i treća četvrtina, ali je Spartak iskoristio nekoliko neuspešnih napada crno-belih i smanjili na 49:61. Međutim, Partizan je vrlo brzo ponovo uspostavio kontrolu i vratio se na „plus 20“ – 73:53 u 29. minutu.

U poslednjem periodu igre Partizan je održavao veliku prednost i rutinski priveo meč kraju, a dva i po minuta pre kraja Željko Obradović je ukazao šansu najmlađima Savi Drezgiću i Viktoru Mikiću.

– Nema tu šta da se kaže, znalo se ko je favorit i kakav je odnos snaga. Rekao sam i u najavi i na izvlačenju da je ovo sjajno isksutvo i čas šta bi mi trebalo da podignemo i uradimo, da težimo ka većem nivou. Atletski i individulno, tehnički su jaki. Rezultati koje postižu nisu slučajni, a na klupi je Željko Obradović. Ovo je bila nagrada za Spartak koji ima istoriju, izbacio je mnogo velikih igrača i dobra stvar je da se Subotica vraća na mapu, jer su Srbiji potrebno sve više gradova, jer će to dati širu bazu, a talenata nikada nije nedostajalo. Imali smo dobrih faza, reakcija, situacija u napadu, ali u nekim možete da igrate koliko vam dozvole. To je Partizan, bila je predstava za publiku, da uživa, sve ostalo je bilo poznato, a Partizanu čestitam i želim puno uspeha, pa da dođu i do Fajnal fora, izjavio je Željko Lukajić.

– Lepa utakmica za nas i publiku, Partizan je pokazao klasu, o rezultatu ne treba pričati. Imali smo i dobrih i loših stvari, to ćemo već analizirati sa trenerom. Partizanu puno sreće u nastavku, kazao je Predrag Prlja.

– Drago nam je da smo ponovo u Nišu, koji se uvek pokazao kao izvanredan organizator završnice Kupa Srbije. Igrali smo protiv tima za koji je bilo potrebno izaći sa najmanje jednakom motivacijom kakvu oni imaju. Nismo najbolje ušli, ali podigli smo ritam na oba kraja i održavali razliku. Čestitke Spartaku na fer i sportskoj borbi, bili su u utakmici, pokušavali da se vrate, rekao je Željko Obradović.

Obradović se obratio navijačima Partizana.

– Pre godinu i po dana sam došao i imao sam konferenciju za štampu, gde sam rekao da mi je zadovoljsvto i čast da se vratim u klub koji mi je u srcu. Rekao sam i kako bih voleo da izgleda to na utakmicama Partizana, da naši navijači bodre isključivo naš tim i igrače i da ostave bilo kakve provokacije i vređanje bilo koga, bacanje predmeta na teren. Čule su se ružne reči, sa kojima apsolutno nisam saglasan, ni stručni štab, ni igrači i molim da se sa tim prestane. Zahvaljivao sam im se mnogo puta, došli su i večeras u velikom broju, to je neverovatna ljubava koju nastavljaju da pokazuju, ali da ne vređaju nikoga više, Ovo je košarkaška utakmica, ako to nije dovoljno, ima drugih mesta gde mogu da ispolje bilo koje stvari koje inače ispoljavaju. Hvala svima koji su došli, svi bi voleli da se Kup i naredne utakmice Partizana pretvore u feštu i da se priča samo o košarci

Aleksa Avramović

– Čestitke ekipi Spartaka, dolazi iz KLS, igrali su dobrih 25-27 minuta i igrali dobru košarku, držali se. Malo smo ušli neozbiljno u meč, posle smo podigli agresivnost u odbrani i iz toga razvili kontranapad, pogodili neke šuteve, podigli razliku na 20 poena i zasluženo pobedili, Znamo šta sledi, Zvezda, i spremamo se maksimalno za njih. U dobrom smo ritmu.


#   Niš   košarka   Kup Radivoj Korać
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima