Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Убрзани ритам кошаркаша у колицима се наставља

rssBookmark and Share

Ниш 26.10.2020. Јужна Србија Инфо

Ритам пријатељских утакмица ККК „Наис“ (Клуб кошаркаша у колицима) се наставио у Нишу. Четврти викенд заредом су нишки кошаркаши у колицима одиграли пријатељску утакмицу. Припреме пред почетак нове сезоне Прве лиге Србије ушле су у завршну фазу.

Убрзани ритам кошаркаша у колицима се наставља

Очекивано је чета пуковника Веселка Плазачића однела убедљиву победу. Екипа која у свом саставу име „међународне звезде“, Миљана Грујића и Зорана Јеремића, репрезентативце Драженка Митровића и Немању Вукашиновића, поузданог Јована Јовановића, а предвођена капитеном пуковником Плазачићем, може да буде кандидат за титулу.

Оно што је изазвало незадовољство у ККК „Наис“ је „део у коме се они питају, а то су промашени отворени шутеви и шутеви испод коша.

„Знали с ким се састајемо, са једним од најјачих састава са којим смо одмерили снаге у последњих 14 месеци. Упркос томе, намера нам је била да играмо нашу игру, да стичемо искуство кроз званичне утакмице. Незадовољан сам великим бројем промашених зицера мојих играча. Једноставно не могу да „убаце“ када се налазе испод коша. Одатле оволика разлика од 35 поена.“ – био је видно незадовољан тренер ККК „Наис“, Миљан Хаџовић и додао: „Током ових пријатељских утакмица сви добијају шансу. Када крену такмичарске утакмице, биће играча који неће улазити у игру, а неки неће бити и у протоколу.“

ККК „Наис“ је ову утакмицу играо без Славена Нонковића, Николе Ката и Дејана Шимандлија, који су били приватно спречени да играју. Може се констатовати да нишки клуб превазилази организационе проблеме. Чека се да играчи који су потекли у ККК „Наис“ буду поузанији у игри како би спродили такмичарске замисли тренера Миљана Хаџовића које седмицама увежбавају. За почетак, од њих се очекује да погоде кош из близине када су неометени.

Утакмици је присуствовао и председник Савеза кошаркаша у колицима Србије (СККС), Владимир Кузмановић. У ККК „Наис“ не крију успешну сарадњу са СККС-ом.

„До пре 18 месеци смо могли да сањамо да ће на југу Србије постојати клуб кошарке у колицима. Сада се, срећом, постоји ККК Наис“ који промовише овај дивни спорт у делу земље који гравитира Нишу. Позивам све особе са инвалидитетом из Ниша и околине да се јаве у ККК „Наис“ и тренирају кошарку у колицима.“ – рекао је председник СККС-а, Владимир Кузмановић.

Судије који су чланови Регионалног удружења кошаркашких судија Источне Србије (РУКС ИС), Кречковић, Милошевић, Милосављевић, обавили су, заједно са помоћним судијама сјајан посао. РУКС ИС има у свом саставу највећи број судија са искуством суђења кошарке у колицима.

ККК „Наис“ – ККК „Соко“ 25:60 (9:16, 8:15, 2:18, 6:11)

Место одигравања: спортска сала ОШ „Мирослав Антић“ у Нишу

Судије: Кречковић, Милошевић, Милосављевић (сви из Ниша)

ККК „Наис“: Пераловић, Васиљковић 7, Хаџовић 6, Поповић, Крстић, Костић (кап.) 2, Ердевечилер 6, Стевановић-Орељ, Динић 2

ККК „Соко“: Јеремић 19, Грујић 23, Јовановић 2, Вукашиновић 12, Плазачић (кап..) 2, Митровић 2.


#   Ниш   кошарка   Особе са инвалидитетом   Факултет спорта и физичког васпитања   ККК Наис   Клуб кошаркаша у колицима НАИС
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима