Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Упркос проблемима са оружјем, Тиха спремна за нове изазове

rssBookmark and Share

Пирот 12.03.2014. Александар Ћирић, Пиротске вести

Тиху Тодоровић, најбољу пиротску спортискињу од финала на Европском првенству у Москви делила је – неисправна пушка. Упркос томе, ова млада спортискиња се не предаје и додаје да је већ овог викенда очекује наступ на Државном првенству Србије на коме ће наступати и као јуниорка и као сениорка.

Упркос проблемима са оружјем, Тиха спремна за нове изазове

Тиха ће и  на овом првенству наступати са истом пушком, али каже да ће јој за даља такмичења, међу којима су и она која одлучују о евентуалном пласману на Олимпијске игре бити неопходна нова пушка јер је постојећа за време Европског првенства које је управо завршено у Москви чак три пута безуспешно сервисирана.

- Једно од најјачих такмичења ове године се завршило. Како сам на претходним такмичењима имала неке ситне пехове  и почела да сумњам у себе, на припремама пре европског и финалу купа Стрељачког савеза Србије испоставило се да је проблем у оружју са којим гађам. Након припрема у Смедереву на пар самосталних тренинга покушала сам да отклоним квар међутим то је морало да се отклони у Москви. Иако сам тамо имала само један службени тренинг три пута сам морала код сервисера да би сервисирали пушку која на крају ипак није испала добра што се одразило наравно и на резултат. Вече пре главног меча на Европском првенству имали смо неко мини такмичење на коме ни у проби ни у главном мечу нисам могла центар да погодим па сам и након тога морала у сервис и са неверицом и сумњом шта ће се десити сутрадан имала малу трему вече пре пуцања док сам сутрадан била сасвим растерећена и максимално спремна за меч. Иако сам дала све од себе и сваки погодак одрадила на најбољи могуци начин резултат није испао добар. Јако ми је жао јер сам изгубила финале у које би се у “нормалним” условима пласирала и са мојим  најнижим овогодишњим резултатом. Притом смо изгубиле и екипну медаљу. Наравно није нимало лако проћи кроз такав период али то може само бити подстрек за даљи рад, и  освајање нових одличја - каже Тиха.

Тиху већ овог викенда очекује ново такмичење.

- Већ у суботу одржава се Државно првенство Србије на којем ћу наступати и као јуниорка и као сениорка. Са оружјем са којим сам наступала на Европском првенству наступаћу и сада тако да  не знам шта да очекујем али се надам најбољем јер ћу по ко зна који пут уложити максимум. Али и поред тог максимума до следећег такмичења ће бити неопходно набављање новог оружја које и јесте најбитнија ставка у стрељаштву, врло често важнија и од титуле-прича Тиха.

Она за Пиротске вести каже да јој је циљ, као и сваком другом спортисти - учешће на Олимпијским играма.

- Сан сваког спортисте јесте олимпијада, па тако и мој. До освајања првих олимпијских виза има још око пола године, али до тада а и након тога следи дуг и озбиљан припремни период за који ће бити потребно добро оружје и муниција. Након државног првенства планирам да се укључим и у малокалибарски програм који је доста озбиљнији али и напорнији - каже Тиха за Пиротске вести.


#   Пирот   Олимпијске игре   Тиха Тодоровић   Државно првенство   Првенство Србије   Пиротске вести   стреличарство
@pirotskevesti @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима