Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Uprkos problemima sa oružjem, Tiha spremna za nove izazove

rssBookmark and Share

Pirot 12.03.2014. Aleksandar Ćirić, Pirotske vesti

Tihu Todorović, najbolju pirotsku sportiskinju od finala na Evropskom prvenstvu u Moskvi delila je – neispravna puška. Uprkos tome, ova mlada sportiskinja se ne predaje i dodaje da je već ovog vikenda očekuje nastup na Državnom prvenstvu Srbije na kome će nastupati i kao juniorka i kao seniorka.

Uprkos problemima sa oružjem, Tiha spremna za nove izazove

Tiha će i  na ovom prvenstvu nastupati sa istom puškom, ali kaže da će joj za dalja takmičenja, među kojima su i ona koja odlučuju o eventualnom plasmanu na Olimpijske igre biti neophodna nova puška jer je postojeća za vreme Evropskog prvenstva koje je upravo završeno u Moskvi čak tri puta bezuspešno servisirana.

- Jedno od najjačih takmičenja ove godine se završilo. Kako sam na prethodnim takmičenjima imala neke sitne pehove  i počela da sumnjam u sebe, na pripremama pre evropskog i finalu kupa Streljačkog saveza Srbije ispostavilo se da je problem u oružju sa kojim gađam. Nakon priprema u Smederevu na par samostalnih treninga pokušala sam da otklonim kvar međutim to je moralo da se otkloni u Moskvi. Iako sam tamo imala samo jedan službeni trening tri puta sam morala kod servisera da bi servisirali pušku koja na kraju ipak nije ispala dobra što se odrazilo naravno i na rezultat. Veče pre glavnog meča na Evropskom prvenstvu imali smo neko mini takmičenje na kome ni u probi ni u glavnom meču nisam mogla centar da pogodim pa sam i nakon toga morala u servis i sa nevericom i sumnjom šta će se desiti sutradan imala malu tremu veče pre pucanja dok sam sutradan bila sasvim rasterećena i maksimalno spremna za meč. Iako sam dala sve od sebe i svaki pogodak odradila na najbolji moguci način rezultat nije ispao dobar. Jako mi je žao jer sam izgubila finale u koje bi se u “normalnim” uslovima plasirala i sa mojim  najnižim ovogodišnjim rezultatom. Pritom smo izgubile i ekipnu medalju. Naravno nije nimalo lako proći kroz takav period ali to može samo biti podstrek za dalji rad, i  osvajanje novih odličja - kaže Tiha.

Tihu već ovog vikenda očekuje novo takmičenje.

- Već u subotu održava se Državno prvenstvo Srbije na kojem ću nastupati i kao juniorka i kao seniorka. Sa oružjem sa kojim sam nastupala na Evropskom prvenstvu nastupaću i sada tako da  ne znam šta da očekujem ali se nadam najboljem jer ću po ko zna koji put uložiti maksimum. Ali i pored tog maksimuma do sledećeg takmičenja će biti neophodno nabavljanje novog oružja koje i jeste najbitnija stavka u streljaštvu, vrlo često važnija i od titule-priča Tiha.

Ona za Pirotske vesti kaže da joj je cilj, kao i svakom drugom sportisti - učešće na Olimpijskim igrama.

- San svakog sportiste jeste olimpijada, pa tako i moj. Do osvajanja prvih olimpijskih viza ima još oko pola godine, ali do tada a i nakon toga sledi dug i ozbiljan pripremni period za koji će biti potrebno dobro oružje i municija. Nakon državnog prvenstva planiram da se uključim i u malokalibarski program koji je dosta ozbiljniji ali i naporniji - kaže Tiha za Pirotske vesti.


#   Pirot   Olimpijske igre   Tiha Todorović   Državno prvenstvo   Prvenstvo Srbije   Pirotske vesti   streličarstvo
@pirotskevesti @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima