Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Вања Грбић одржао тренинг за девојчице и дечаке у Прокупљу

rssBookmark and Share

Прокупље 05.04.2019. Јужна Србија Инфо

Градоначелник Прокупља Александар Симоновић уприличио је средином недеље пријем за легенду одбојкашког спорта Владимира Грбића који је у Спортској хали одржао показни тренинг за све заинтересоване девојчице и дечаке из нашег града.

Вања Грбић одржао тренинг за девојчице и дечаке у Прокупљу

Главна тема састанка био је пројекат прекограничне сарадње у спорту, где су укључени Лепосавић, Медвеђа, Скопље и Прокупље, а чији је носилац наш прослављени спортиста и бивши репрезентативац Србије у одбојци Вања Грбић. Пријему је присуствовала и већница задужена за спорт Маја Ранђеловић.

"Ово је врло важан пројекат за Прокупље, а и сам долазак Вање Грбића је подстрек да се деца баве спортом. Показни тренинг биће прилика да деца нешто ново науче а самим тим и тренери ће бити упознати са новим методама тренирања и моћи ће да их примењују у раду. Пројекат прекограничне сарадње је јако озбиљан, и ту су укључена и два факултета. Самим пројектом је обухваћено Скопље, Медвеђа, Лепосавић и Прокупље, и није само циљ да се деца баве спортом већ да се међусобно друже, упознају, да се сусретну различите културе, рекао је на пријему Александар Симоновић, градоначелник Прокупља.

Реализација би трајала три године и обухвата праћење моторичког, психолошког и функционалног статуса деце различитог узраста.

Последња фаза би била заједнички кампови под надзором стручног тима.

-Искористили смо прилику показног тренинга да се градоначелник упозна ближе са пројектом прекограничне сарадње. Мислим да је препозната перспектива не само развоја одбојке, већ и свих осталих спортова. Обзиром да су технологија и приступ рада са децом и сама моторичка база коју радимо, идентични за све спортове, даћемо и осталима могућност да надограде оно што раде са децом. Мене изузетно радује када седнете са неким за сто да нађете исти језик и разумевање, онда пуно речи није ни потребно и једва чекате да кренете на терен да радите са децом. Трудимо се где год да дођемо, да дамо максималну подршку, један нови квалитет, и тако покажемо какве су наше намере, истакао је Грбић.

Коментара: 0


#   Прокупље   спорт   одбојка   прекогранична сарадња   Маја Ранђеловић   Александар Симоновић   Владимир Грбић
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима