Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Vanja Grbić održao trening za devojčice i dečake u Prokuplju

rssBookmark and Share

Prokuplje 05.04.2019. Južna Srbija Info

Gradonačelnik Prokuplja Aleksandar Simonović upriličio je sredinom nedelje prijem za legendu odbojkaškog sporta Vladimira Grbića koji je u Sportskoj hali održao pokazni trening za sve zainteresovane devojčice i dečake iz našeg grada.

Vanja Grbić održao trening za devojčice i dečake u Prokuplju

Glavna tema sastanka bio je projekat prekogranične saradnje u sportu, gde su uključeni Leposavić, Medveđa, Skoplje i Prokuplje, a čiji je nosilac naš proslavljeni sportista i bivši reprezentativac Srbije u odbojci Vanja Grbić. Prijemu je prisustvovala i većnica zadužena za sport Maja Ranđelović.

"Ovo je vrlo važan projekat za Prokuplje, a i sam dolazak Vanje Grbića je podstrek da se deca bave sportom. Pokazni trening biće prilika da deca nešto novo nauče a samim tim i treneri će biti upoznati sa novim metodama treniranja i moći će da ih primenjuju u radu. Projekat prekogranične saradnje je jako ozbiljan, i tu su uključena i dva fakulteta. Samim projektom je obuhvaćeno Skoplje, Medveđa, Leposavić i Prokuplje, i nije samo cilj da se deca bave sportom već da se međusobno druže, upoznaju, da se susretnu različite kulture, rekao je na prijemu Aleksandar Simonović, gradonačelnik Prokuplja.

Realizacija bi trajala tri godine i obuhvata praćenje motoričkog, psihološkog i funkcionalnog statusa dece različitog uzrasta.

Poslednja faza bi bila zajednički kampovi pod nadzorom stručnog tima.

-Iskoristili smo priliku pokaznog treninga da se gradonačelnik upozna bliže sa projektom prekogranične saradnje. Mislim da je prepoznata perspektiva ne samo razvoja odbojke, već i svih ostalih sportova. Obzirom da su tehnologija i pristup rada sa decom i sama motorička baza koju radimo, identični za sve sportove, daćemo i ostalima mogućnost da nadograde ono što rade sa decom. Mene izuzetno raduje kada sednete sa nekim za sto da nađete isti jezik i razumevanje, onda puno reči nije ni potrebno i jedva čekate da krenete na teren da radite sa decom. Trudimo se gde god da dođemo, da damo maksimalnu podršku, jedan novi kvalitet, i tako pokažemo kakve su naše namere, istakao je Grbić.

Komentara: 0


#   Prokuplje   sport   odbojka   prekogranična saradnja   Maja Ranđelović   Aleksandar Simonović   Vladimir Grbić
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima