Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Задовољни након припрема у Турској

rssBookmark and Share

Ниш 11.02.2020. Јужна Србија Инфо

После петнаестодневних припрема у Белеку, у Турској, у Србију су се вратили фудбалери и Стручни штаб Радничког. Током боравка у овом великом туристичко-спортском и рекреативном центру поред Анталије чета Милорада Косановића је поред двадесетак јаких и, како каже нишки шеф стручног штаба веома корисних тренинга, одиграла и пет пријатељских утакмица. На једној су победили, на једној су поражени, а три су одиграли нерешено.

ФК Раднички
ФК Раднички

-Најважније за све нас је да смо се сви здрави вратили из Турске. Немамо ни једног болесног, нити повређеног фудбалера, а како су нас вируси и друге недаће пратиле током боравка у Белеку то је заиста битан моменат будући да настављамо са првенственом трком већ наредне недеље, рекао нам је Косановић.

Нишки тренер није крио огромно задовољство урађеним ове зиме:

-Презадовољан сам и, што је можда и значајније, без много дилема после рада у зимским условима у Нишу и на Чаиру, и посебно у Турској. Имајући у виду одласке не баш малог броја играча из Радничког после јесење сезоне и у међувремено, до почетка пришрема ангажовање нових играча који су у правом смислу велика појачања, могу да кажем да најспремније што се може чекамо први сусрет наставка националног шампионата и утакммицу са Спартаком у Суботици. Кроз тренинге и контролне мечеве формирали смо костур најбољег тима, односно знамо 90 одсто имена која ће бити на првом мечу и на пролеће у најбољих 11. Имамо максимално спремних 20 играча и од њих ће бити бирано 18 за протокол у Суботици. Да би разрешили те последње ситнице заказали смо за уторак проверу комбиноваог тима у Књажевцу, против домаћег Тимочанина и након те утакмице сигурно је да ће све бити јасније.

Како су се уклопили нови фудбалери, спремате ли можда неко изненађење?

-Сви који су стигли на Чаир ове зиме до сада су показали своје високе вредности и квалитете и, понављам, сви су права појачања. Од искусних инетрнационалаца, комплетних фудбалера, а нема потребе помињати и издвајати посебно само нека имена јер се ради о скоро свим који су у зимској паузи дошли у Раднички, са оним играчима који су јесенас били у нашем најбољем тиму, а и њих није мали број, створили смо веома јак тим. Наша одбрана је потпуно другачија, рекао бих компактнија и у сваком тренутку сигурнија, везни ред много квалитетнији, већ уигран и далеко способнији од јесењег, а напад убојитији. У најкраћем, цео наш тим ће без икаквих сумњи бити много бољи и конкретнији унаредној полусезони, тако да уопште не сумњам у остварење нашег циља – пласмана у врху табеле и играње у смаој завршници Купа Србије, чиме ћемо изборити нови излазак на европску фудбалску сцену.

Зашто избегавате помињање конкретних имена?

-Ништа не кријем, али чекам да одиграмо сусрет у Књажевцу, где ћемо проверити све око којих смо још у неким мањим дилемама. Већ од среде можемо најконкрентије о сваком појединцу поименце, о тиму и саставу. Желимо да сви буду најспремнији и да тако докажу да с правом рачунамо на њих, рекао нам је нишки тренер по повратку из Турске.

Обећали смо руководству клуба...

-Рекао сам фудбалерима на почетку, али и на крају припрема у Турској да је наш целокупан рад усмерен ка томе да Раднички освоји једно од прва четири места на табели Супер лиге и да заигра у финалу националног купа и буде успешнији и најмасовнијем фудбалском такмичењу у Србији него прошле године када је играо полуфинале. Другачије речено у обавези смо остваримо оно што смо обећали руководству клуба, првом човеку Радничког Ивици Тончеву, в.д. председнику Драгану Марковићу и осталима, да ћемо бити најуспешнији српски клуб наредног пролећа. Тврдим да ће тако и бити, рекао нам је Милорад Косановић.

Млади су „екстра“

-Уз костур еипе, који чине наши најискуснији фудбалери, Раднички је на овим припремама добио неколицину младих фудбалера који су показали да ће, такође и без икаквих сумњи бити ослонац нашег тима наредног пролећа. Уз Чумића, ту су Стевановић, Ћирковић, млади голман Илић, новајлије Бјеличић и Сићовића Неки од њих биће у најбољих 11, а остали највероватније скоро сви, у 18. Они су екстра квалитета и иако наставе да раде као до сада, пред њима је изузетна будућност, рекао је Косановић.


#   Ниш   фудбал   Раднички ФК   Турска   Милорад Косановић
@NisRadnicki @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима