Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Зимоњић: Имамо квалитет да изненадимо Американце у Нишу!

rssBookmark and Share

Ниш 02.02.2018. Јужна Србија Инфо

Меч првог кола Дејвис купа између тениских репрезентација Србије и САД почеће дуелом Ласла Ђереа и Сема Кверија, одлучено је данас жребом у Нишу.

Зимоњић: Имамо квалитет да изненадимо Американце у Нишу!

Тај меч је на програму у петак (02.02.2018) од 15.00 у хали Чаир, а после њих ће на терен изаћи Душан Лајовић и Џон Изнер. Селектор Дејвис куп тима Србије Ненад Зимоњић је рекао да је сасвим очекивано ко ће играти за Американце, док су у репрезентацији Србије неки играчи први пут у тиму.

Селектор српске тениске репрезентације Ненад Зимоњић рекао је данас у Нишу да је селекција САД фаворит на папиру у предстојећем дуелу у Дејвис купу, али да његова екипа има квалитет да их изненади.

"Ласло и Душан  су одиграли сјајно на шљаци протеклих година. Ласло је победио играче који се сјајно сналазе на шљаци као што су Вердаско и Виктор Троицки. Атмосфера је сјајна, а заједништво и воља уз подршку публике могу да буду пресудни. Позивам гледаоце да у што већем броју дођу у халу "Чаир" јер ће "сигурно гледати сјајан тенис" – рекао је Ненад. 

Зимоњић је подсетио да је публика у Нишу била феноменална у сусретима наше репрезентације са Шведском и Русијом. Српски тенисер Ласло Дјере рекао је да осећа мало притисак због сутрашњег меча јер не игра само за себе као обично, већ игра за цео тим и за целу државу. 

"Одговара ми то што играм први, једва чекам да изађем на терен. Отприлике знам како игра Квери, спремићемо тактику и трудићу се да то спроведем на терен", рекао је Ђере. Лајовић је истакао да ће велики фактор бити публика, посебно то што правила Дејвис купа дозвољавају да гледаоци буду гласнији него на АТП турнирима. 

"Играо сам против Изнера четири пута, а последња два пута мечеви су били јако неизвесни и одлучени су у тајм бреку. Верујем да можемо да их изненадимо, на руку нам иде то што се игра у три сета", казао је Лајовић. 
Селектор САД Џим Куријер рекао је да његов тим очекује веома тежак меч. 

„Мој тим ће имати пуне руке посла да би победили. Нашиу домаћини играју пред својом публиком и одабрали су подлогу. Мислим да су играчи веома добри и да то што Новак Ђоковић не игра није недостатак. Србија води у међусобним дуелима са репрезентацијом САД  2:0 и надам се да ће тај резултат након предстојећег сусрета бити 2:1“ – рекао је Куријер. 

Другог дана, у суботу, играће се меч дублова. Србију ће представљати Никола Милојевић и Миљан Зекић, док ће за САД играти Стив Џонсон и Рајан Херисон.

Тај меч се игра, такође од 15.00.
 


#   Ниш   Новак Ђоковић   тенис   САД   жреб   Дејвис куп   Виктор Троицки   Ненад Зимоњић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима