Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Живковић првак Европе!

rssBookmark and Share

Ниш 20.06.2015. Нишке Вести

Нишки кик-боксер Стеван Живковић пред својом публиком у хали Чаир освојио је синоћ титулу професионалног првака Европе у дисциплини „low kick“ до 78 килограма.

Фото: Димитрије Никоилић
Фото: Димитрије Никоилић

Он је савладао актуелног шампиона старог континента Шпанца Анхела Валдивиеса, који је у Ниш стигао са импозантним скором од 40 победа из исто толико борби у професионалној категорији.

Пред препуном нишком халом Чаир Стеван Живковић понео је титулу првака Европе. Велика подршка Нишлија, незапамћена атмосфера и невиђени спектакл у Нишу. На хиљаде људи навијало је за Стевана, а халом су се ориле навијачке песме.

У четири рунде, Живковић је постао првак на поенима, један од судија само је на 48:48 дао предност Шпанцу али је зато од другог судије Стеван добио 48:50 и од трећег судије 48:49.

Видно повређен од борбе Анхел Валдивиеса након проглашења напустио је ринг.

Стеван Живковић је, након уручења појаса, кроз сузе захвалио Нишлијама за сву подршку коју је добијао данима:

"Хвала свима вама који сте ту вечерас, хвала мом тиму! Ово је био мој сан, остварио сам га! Идемо даље! Видимо се следеће године на овом месту и боримо се даље за првака света" завршио је Живковић.

Нишка публика задовољно је напустила халу, срећна да је Ниш вечерас показао како и колико може да подржи једног човека, борца..спортисту са великим срцем! Нишлије су му поверењем вратиле и подржале га! Заузврат смо сви ми добили победу коју смо толико тражили и желели!


#   Ниш   кик бокс   Европско првенство   Стеван Живковић  
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима