Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Десетковани Партизан пружио достојанствен отпор, Жућкова левица ипак у Звездиним витринама

rssBookmark and Share

19.02.2017. Јужна Србија Инфо, Бета

Вечерас је у нишкој хали Чаир завршен Куп Радивоја Кораћа.
КК Црвена звезда је победом над Партизаном освојила Жућкову левицу.

Фото: Инфо-Г
Фото: Инфо-Г

Кошаркаши Црвене звезде освојили су Куп Радивоја Кораћа, пошто су вечерас у Нишу победили Партизан са 74:64 (23:23, 13:11, 16:13, 22:17), у финалу завршног турнира.

Меч је био уједначен до краја треће и почетка четврте четвтине, када је Марко Гудурић серијом поена донео Звезди двоцифрену предност, коју је његов тим задржао до краја меча. Гудурић и Марко Симоновић постигли су по 18 поена за Звезду, док је Дион Томпсон додао 15, а Лука Митровић 12. Најефикаснији у Партизану били су Адин Врабац са 12 и Стефан Бирчевић са 11 поена.

Партизан је играо ослабљен, јер због болести нису играли Вилијам Хечер, Вања Маринковић и Милош Копривица, а тренер Александар Џикић такође није водио екипу због болести. У његовом одсуству тим је предводио помоћни тренер Ненад Чанак. Звезда такође није била комплетна, пошто нису играли повређени Нејт Волтерс и Немања Дангубић.

Звезда је повела на почетку са 8:2, а онда и са 12:6, предвођен Луком Митровићем и Марком Гудурићем. Патризан је тада одговорио серијом од 10:0 и повео са 12:6, пошто у тој серији није промашио ниједан шут. Тренер црвено-белих Дејан Радоњић затражио је тада тајм-аут, а његов тим је зауставио налет црно-белих.Партизан је после коша Новице Величковића стекао пет поена предности, 21:16, али је Звезда до краја деонице изједначила на 23:23.

Партизан је у другој четвртини одржавао предност, а Звезда није успевала да постигне кош из игре, али се тада разиграо Марко Симоновић, који је у тој деоници постигао 11 од укупно 13 поена свог тима. Шут црно-белих тада је стао, а после неколико грешака Симоновић је погодио тројку о таблу за ново вођство Звезде, 36:34, колико је било и на полувремену.

Велика борба се водила на почетку другог полувремена. Играло се кош за кош, али су и оба тима грешила. Екипе су се смењивале у вођству, а меч је одлучен крајем треће и почетком четврте четвртине. Марко Гудурић је погодио слободно бацање, а одмах после тога и тројку уз звук сирене за вођство од 52:47.

Симоновић је на почетку последње четвртине постигао још једну тројку, а онда је Дион Томпсон постигао кош, тако да је Звезда после два минута игре у последњој деоници повела са 10 разлике, 57:47. Црвено-бели су после тога имали и 13 поена разлике. Партизан је покушавао да приђе, али је искуснији тим Звезде мирно сачувао предност и на крају славио.

Меч је одигран у тешким условима, под густим димом због бакљи. Између треће и четврте четвртине дошло је до прекида јер је једна бакља са трибина погодила човека у првом реду, коме је због тога указана хитна лекарска помоћ.


#   Ненад Чанак   Партизан КК   Куп Радивој Кораћ   Црвена Звезда КК   Александар Џикић   Чаир СЦ   Дејан Радоњић   Вилијам Хечер   Стефан Бирчевић   Вања Маринковић   Лука Митровић
@PartizanBC @kkcrvenazvezda @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима