Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Аеродром Ниш на првом месту у Европи по расту броја путника

rssBookmark and Share

Ниш 12.08.2017

Према најновијем извештају, који сваког месеца објављује ACI Europeе, нишки аеродром је у јуну месецу забележио највећи раст по броју путника од свих аеродрома у Европи.

Аеродром Константин Велики Ниш
Аеродром Константин Велики Ниш

374,1% је највећи раст и резултат који је остварио један аеродром остварио у јуну месецу, какав је остварио аеродром “Константин Велики”. У Групи 4, аеродроми испод 5 милиона путника годишње, Аеродром Ниш је иза себе оставио аеродроме попут холандског  Ајндховена, италијнаског Фођија, румунског Банесе, грузијског Батумија.

Запажене резултате у јуну месецу остварили су у својим групама и други европски аеродроми. У Групи 1, аеродроми преко 25 милиона путника годишње,најбољи резултат забелижио је руски аеродром Шерметјево са растом од 19%. У Групи 2, аеродроми између 10 и 25 милиона путника годишње, најбољи резултат остварио је турски аеродром Анталија са растом од 76,2%. У Групи 3, аеродроми између 5 и 10 милиона путника годишње, најбољи резултат забелижио је италијански аеродром Напуљ са растом од 29,9%.

Иначе, изузетно јак резултат је нишки аеродром забележио и када је реч о првој половини године, односно о другом кварталу 2017.година у својој групи одмах иза румунског аеродрома Банеса и словеначког Марибора.

Подсећамо да смо забележили рекордни број путника прошлог месеца када је са нашег аеродрома летело 32.262 путника односно од почетка године 182.460, наводи се у саопштењу Аеродрома Ниш.

Коментара: 0


#   Ниш   аеродром Константин Велики
@
[ Додај коментар ]