Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Како активно укључити нишка села у редовну туристичку понуду

rssBookmark and Share

Ниш 13.09.2018. Јужна Србија Инфо

Јуче је у Нишу одржанна конференција „УПОЗНАЈТЕ НИШ, ГРАД ЗА СВА ЧУЛА“, са поебним акцентом на сеоски, етно и гастро -туризам.

Фото: Њ.П. Јужна Србија
Фото: Њ.П. Јужна Србија

Учесници конференције истакли суп посебан акценат на промоцији нишких села као потенцијалних дестинација за одмор, гастрономски и етнолошки туризам.

На конференцији коју је организовао "Западнобалкански институт" уз подршку Туристичке организације Ниш, учествововали су предавачи из Туристичке организације Србије, Високе туристичке школе Београд, Високе пословне школе струковних студија Лесковац, са темама од значаја за развој сеоског туризма на простору града Ниша и околине. 

Коинфернцију су отворили Уорш Парлић директор ТОН-а и Марко Стефановић директор Западнобалканског института, који је уједно био и модретатор скупа.

Важност конференције препознали су и из Управног одбора ТОН-а, на челу са председником Николом Цветковићем, као и велики број новинарских екипа.

О откривеним и непткривеним местима, на туристичкој маши Ниша говорила је 
Тијана Стефанпвић из Туристичке организације Ниша.

Потенцијале за развој руралнпог, агро и етно туризма у Србији, предеставио је,
Павле Ђукић из Туристичке прганизације Србије.

Велику пажњу изазвало је излгање Славеке Недељковић. иначе стучњак за рурални туризам, која је говорила о примерима добре праксе туризма у сеоским срединама у Србији.

Ивица Станчић из Високе пољпоривредно-прехрамбене школе у Прокупљу, говорио је о ловном и гастро туризму на југу и истоку Србије и његовим потенцилалима.

На конфернцији су се могле чути одличне идеје о потенцијалу и развоју ове врсте туризма, а учесници су се сложили да је овакав скуп само полазна тачка и да ће се у наредном периоду чешће виђати и рамењивати искуства, а све у циљу развоја сеоског туризма.

Коментара: 0


#   Ниш   туризам   конференција   Урош Парлић   гастро туризам   етно   сеоски туризам   Марко Стефановић
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима