Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Лесковачка роштиљијада почиње у понедељак

rssBookmark and Share

Лесковац 27.08.2010. Извор: ТАНЈУГ

Традиционална, 21. Лесковачка роштиљијада, која се одржава од 30. августа до 5. септембра, понудиће врхунске специјалитете са роштиља и представити туристичку понуду тог града са југа Србије, најавили су организатори.

Лесковачка роштиљијада почиње у понедељак

На овогодишњој Роштиљијади представиће се 35 излагача који ће правити специјалитете, од чега ће 80 одсто учесника бити из Лесковца, а 20 из осталих делова Србије.

Директор туристичке организације Лесковац (ТОЛ) Жикица Несторовић, рекао је на конференцији за новинаре да манифестацију од ове године подржава и Министарство за економију и регионални развој, као и градска општина.

Он је истакао да је роштиљијада до сада имала шест промоција у Србији, по једну и у земљама из окружења - у Бугарској и Македонији и навео да очекује да ће 21. роштиљијаду за седам дана посетити више од 500.000 људи.

И ове године су у плану такмичења у прављењу највећих пљескавица и осталих специјалитета са роштиља, а рекорд држи прошлогодишња џиновска пљескавица од 49 килограма коју је направио Лесковчанин Бојан Цветковић.

Роштиљијаду ће пратити богат културно - уметнички програм, као и дефиле мажореткиња. Забавни програм биће организован на две бине, на којима ће наступити бројна културно - уметничка друштва, поп - рок бендови, трубачи и певачи народне музике, а манифестацију ће отворити Мирослав Илић.

 


#   Лесковац   Мерошина   Роштиљијада   Бојан Цветковић   Мирослав Илић   Жикица Несторовић   ОК бенд   Градска општина   регионални развој
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима