Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

120 туризма: Нови филм продукцијске куће из Ниша. „Златибор, планина Богова“

rssBookmark and Share

Ниш 25.05.2022. Јужна Србија Инфо

"Сити Група" почела је снимање новог филма. Повод је према речима продуцента Оливера Пауновића, 120 година туризма на златној планини.

120 туризма: Нови филм продукцијске куће из Ниша. „Златибор, планина Богова“

 „Златибор, планина Богова“, радни је наслов новог документарца нишке продукције, а у њему ће бити приказана ова планина изузетне лепоте, пријатне климе, пространих пропланака, бујних пашњака, водом богатих планинских потока.

Филм прати причу насталу по текстовима Милисава Р. Ђенића и Снежане Ђенић, а кроз филм нас као наратор води један од најпопуларнијих савремених српских глумаца Небојша Дугалић. Продукциону екипу традиционално предводе Оливер Пауновић, продуцент и Владимир Ристић, редитељ филма. Лепоте златне планине оком камере бележи Бојан Јовановић.

„Филм о Златибору и скоро веку и по организованог туризма је велики искорак за нашу продукцију посебно јер се у филму прожимају документарне чињенице, играна форма и прегршт архивског материјала. Прича о Златобору је велики изазов и огромна одговорност.“, рекао је аутор Владимир Ристић.

Прави туризам се родио тек када је на Златибор дошла једна крунисана глава, краљ Србије, Александар Обреновић. Био је довољан само један августовски дан и један пикник на ливади поред извора Кулашевца, да се овде почну градити летњиковци и виле, наводи се на сајту Туристичке организације Златибор.

„Ово је најпосећенија планина у Србији, па је самим тим значај филма велики, а наша одговорност још већа. Ради се о једној феноменалној филмској причи о туризму, историји, лепоти планине.“, казао је продуцент Оливер Пауновић.

Златибор је данас модерно туристичко насеље које се све више развија. Може се похвалити великим бројем садржаја коју су на располагању гостима. Поред различитих видова смештаја, Златибор је богат и тематским забавним парковима, бројним кафе ресторанима, па заједно са планином чији је туристички центар представља једну од најпосећенијих туристичких дестинација у земљи.


#   Ниш   Оливер Пауновић   Бојан Јовановић   Златибор   документарни филм   City Production
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима