Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Отворен први "Дигитални музеј" у Тврђави

rssBookmark and Share

Ниш 25.08.2015. НТВ, Јужна Србија Инфо

У згради арсенала на улазу у нишку тврђаву отворен је дигитални музеј.

Фото: НТВ
Фото: НТВ

Његова поставка приказује, путем тродимензионалне анимације, део историјског и културног наслеђа града Ниша, кроз хиљадугодишњу историју, од Медијане и античког Наисуса, преко средњевековног Ниша, до почетка двадесетог и Ниша као ратне престонице за време великог рата.

Музеј је отворен за посетиоце сваког дана од 17 до 22 часа, а улаз је бесплатан. Овај пројекат реализован је уз помоћ Министарства просвете науке и технолошки развој, а представља плод сарадње Народног музеја Ниш и Електронског факултета.

Циљ ове оригиналне мултимедијалне поставке јесте да се на нов начин уз помоћ информационих технологија, приближи наше културно наслеђе сваком посетиоцу.

Дигитални музеј у павиљону у тврђави изнедрила је Архимедија група, тим састављен од младих научних радника са електронског факултета у Нишу.

Поставка дигиталног музеја у уметничком павиљону у тврђави биће допуњавана током наредних месеци, јер је велики број историјских споменика и експоната које треба приказати, а налазе се у ужем избору организатора изложбе.

ВИДЕО НТВ

video...

Коментара: 1


#   Ниш   Електронски факултет   град   Нишка тврђава   Павиљон у Тврђави   историја   Народни музеј Ниш     културно наслеђе
@


 

▲ ▼ [+][-]


  • (+0) (-0)

    Александар, 10.09.2015.:
    „kulturnog nasleđa grada niša kroz hiljadugoddišnu i ...“

    Лепа је ово вест, али пропратите је са дужним поштовањем језика и правописа.
    Могли би да исправите грешку и име града напишете великим словом Н.


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима