Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Преконошка пећина није заборављена

rssBookmark and Share

Сврљиг 13.11.2011. Марко Миладиновић

Председник општине Сврљиг, Милија Милетић, данас је обишао завршне радове у реону код преконошке пећине, на постављању заштитне ограде која се пружа у дужини од 150 метара. Преконошка пећина која је међу три најдужих пећина у целој европи и једна од најпознатијих у овом делу Србије, није заборављена.

Почетак реконструкције
Почетак реконструкције

Општина Сврљиг је у претходном периоду конкурисала код Министарства без портфеља за реконструкцију и обнову потенцијалних туристичких дестинација, где је укључена и израда ове заштитне ограде, реновирање и адаптација постојећег степеништа. Пројектом ће се обухватити и обележавање свих туристичких места на територији општине Сврљиг, као и израда мапе са уцртаним легендама која ће бити постављена на самом улазу у град.

‚‚ Први корак ка реализацији пројекта је начињен, прилаз до преконошке пећине драстично је променио свој изглед након постављања заштитне ограде. Већ данас овај туристички драгуљ изгледа сасвим озбиљније, тежићемо да пећини вратимо стари сјај и да је оживимо довођењем туриста из целе Европе, али за то морамо имати стрпљења. У наредном периоду потрудићемо се да завршимо урбанизацију прилазног пута, да реновирамо капију и да обезбедимо адекватну расвету а све то кроз одређене пројекте на којима ћемо конкурисати. Ових дана очекује нас и почетак реализације пројекта у сарадњи са ЛЕДИБ-ом на промоцији пољопривредних потенцијала и пољопривреде, где ће нашој општини партнер на пројекту бити општина Шентјернеј из Словеније, рекао је председник општине Сврљиг, Милија Милетић, и додао да је циљ пласирање природних производа из сврљишког краја на европско тржиште од великог значаја за све грађане наше општине ‚‚ .

 

Коментара: 0


#   председник   Сврљиг   Милија Милетић   председник општине   општина Сврљиг
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима