Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Семинар Управе за биље

rssBookmark and Share

01.11.2011. Аutor : M.Maksimović |

Управа за биље Министарства пољопривреде, трговине, шумарства и водопривреде, данас у Београду, организовала је четврти по реду семинар „Процена ризика – токсикологија сисара и изложеност оператера“ који се спроводи у оквиру Тwиннинг пројекта под називом „Усаглашавање националних прописа у области регистрације и контроле средстава за заштиту биља са прописима Европске уније и примена нових законских прописа“.

Семинар Управе за биље

-Циљ одржавања семинара представља хармонизација домаћег законодавства у области регистрације и контроле средстава за заштиту биља са правним тековинама Европске уније. Серија обука биће настављена и следеће године, а сви заинтересовани моћи ће више о тој тематици да чују од експерата из Велика Британије, Чешке и Словеније, рекла је асистент твининг саветника на пројекту Тамара Дрљевић.

Реализација пројекта „Усаглашавање националних прописа у области регистрације и контроле средстава за заштиту биља са прописима Европске уније и примена нових законских прописа", финансиран од стране ЕУ у укупној вредности од 1,3 милиона евра, започета је 1. октобра 2010. године и трајаће 30 месеци.

Пројекат спроводи Цхемицалс Регулатион Дирецторате, агенција у оквиру Хеалтх анд Сафетy Еxецутиве из Јорка у Уједињеном Краљевству која је одговорна за општу координацију и праћење спровођења пројекта.

Циљ овог пројекта је унапређење заштите здравља људи и животне средине у Србији путем ефикасне контроле употребе средстава за заштиту биља.

Коментара: 0


#
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима