Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Такмичење у пијењу на Данима шљиве у Блацу

rssBookmark and Share

Блаце 29.08.2011. Извор: Бета

За 3,9 промила алкохола у крви 10.000 динара награде!?

Прву награду од 10.000 динара за највише попијеног алкохола на Данима шљиве у Блацу данас је освојио Бојан Крпић (31) из села Стубл код кога је комисија у утврдила 3,9 промила алкохола у крви.

илустрација
илустрација

Стручни жири састављен од тројице саобраћајних полицајаца и двојице чланова организационог одбора манифестације "Дани шљива" оценили су да је Крпић, од свих учесника попио највише.

Алко тест је показао да је Крпић имао 3,90 промила алкохола у крви. Такмичари - представници удружења, су, поред шљивовице испијали и све друге врсте алкохола.

"Представљам ловачко удружење из Блаца. Због такмичења сам пио претходна два дана и очекивао сам награду. Без обзира на то колико сам попио одлично се осећам, јер сам ово радио због дружења и забаве", каже победник Бојан Крпић.

Полицајци из жирија рекли су Бети да је код скоро свих учесника измерено више од два промила алкохола у крви.

Члан организационог одбора Милош Чолић казао је да је такмичење организовано у циљу одржавња традиције топличког краја у "испијању велике чаше ракије".

"Овде је традиција да се испија хладна ракија шљивовица, велика чаша од деци или два на екс. Предност смо дали ономе ко попије највише алкохола. Очекујемо да ће такмичење постати традиционално на наредним манифестацијама", казао је Чолић.

Дани шљиве почели су у петак а завршиће се вечерас концертом Рибље чорбе. Манифестација је коштала преко 3,5 милиона динара а финансирала је општина Блаце уз помоћ донатора.

Стручни жири је прогласио и најбољег узгајивача шљива у општини Блаце.

 

Коментара: 0


#   Блаце   шљиве   дани шљива   општина Блаце   Дани шљиве
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима