Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Резултати рада Туристичке организације Ниш, пример доброг пословања у граду

rssBookmark and Share

Ниш 02.08.2018. Јужна Србија Инфо

Туристичка организација Ниш представила је резултате рада и пословања у 2017. године, као и активности усмерене ка повећању туристичког промета у 2018. години.

Резултати рада Туристичке организације Ниш, пример доброг пословања у граду

Према подацима Завода за статистику, број туриста у Нишу је у 2017. години повећан за 26% у односу на исти период  претходне, при чему је број домаћих туриста повећан за 16, а страних за 34,5 одсто.

Уколико је просечна процењена потрошња по туристи 70 евра, долази се до закључка да је укупан приход града од туризма око 14 милиона Евра, односно 1,6 милијарди динара, што је за период од четири године, увећање од готово 70 процената, рекао је директор Туристичке организације Ниш Урош Парлић, уз напомену да је само  од боравишних такси остварен директан приход  од преко 26 милиона динара.

Према његовим речима, у овој години настављен је тренд раста, тако да је у првих пет месеци број туриста већи за 19, а број страних за чак 25 одсто већи него 12 месеци раније, што показује да су улагања у одласке на међународне сајмове, промоцију, маркетинг и побољшање туристичке инфраструктуре донела добар резултат.

Ниш је, каже Парлић, постао трећи дестинација у Србији, после Београда и Новог Сада, популарна за "градски туризам”, а најомиљеније локације туристима су логор Црвени крст, Тврђава и Казанџијско сокаче.

Градоначелник Дарко Булатовић је рекао да позитиван тренд пораста туриста  који се броји на десетине процената указује  да град у сарадњи са Туристичком организацијом одлично препознаје значај туризма и туристичке привреде као темељ за укупан привредни раст града.

Градоначелник Булатовић је истакао да ће Град и даље подржавати ативности ТОН-а и наставити са инвестирањем у стварање нових и унапређење постојећих туристичких садржаја и манифестација.

Коментара: 0


#   Ниш   Дарко Булатовић   репрезентација   Урош Парлић   статистика   Туристичка организација Ниш   привредни раст   Казанџијско сокаче
@DarkoBulatovic_ @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима