Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

1.500 домаћинстава у планинским селима остало без струје

rssBookmark and Share

Бујановац 10.01.2012. Агенција БЕТА

Поправка кварова очекује се тек за неколико дана, јер се далеководи на којима су покидани проводници налазе на неприступачном брдско-планинском терену завејаном дубоким снегом

1.500 домаћинстава у планинским селима остало без струје

ВРАЊЕ - Око 1.500 домаћинстава у брдско-планинским селима на територији Врања и општине Владичин Хан је остало без струје због покиданих далековода услед невремена, изјавио је шеф диспечерског центра у врањској електродистрибуцији Владан Вељовић.

Он је рекао да се поправка кварова очекује тек за неколико дана, јер се далеководи на којима су покидани проводници налазе на неприступачном брдско-планинском терену завејаном дубоким снегом.

Екипе за поправку морају да се пробијају пешке до далековода у квару, што додатно отежава и успорава радове на поправци, рекао је Вељовић.

"Без струје на територији града Врања су подручје Власа, са два квара на далеководу, подручје према селу Горњи Вртогош, подручје Китке и насеља око бране Првонек и Клисурице, а у општини Владичин Хан струју немају Џеп, подручје Кукавице, Јелашнице и село Јабуково. Отклањање кварова очекујемо у наредних неколико дана", казао је Вељковић.

Како је навео, у највећем броју случајева проводнике на далеководима покидало је грање дрвећа које је отежало од снега или јак ветар.

Без струје су због временских непогода за време викенда остајали и житељи више десетина села у општини Бујановац, као и готово цела општина Прешево.

"Због јаког ветра и снежних падавина без струје су на Бадње вече и Божић у више наврата на по неколико сати остајали житељи више десетина села у општини Бујановац и Прешево због квара на трафо-станици Ристовац. Због новог квара на далеководу готово цела општина Прешево остала је без струје од ноћи 7. јануара до преподневних часова 8. јануара", рекао је Вељковић.

Само на подручју града Врања од петка до данас било је чак 87 кварова на електричној мрежи.

"Без струје су у једном тренутку били и репетитори на Пљачковици и Бесној Кобили, због чега су и грађани остали без телевизијског и радио сигнала", казао је Вељковић.


#   Бујановац   Владичин Хан   без струје   Бадње вече   Горњи Вртогош
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима