Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Резултати избора за Националне савете на југу Србије

rssBookmark and Share

Бујановац 05.11.2018. Јужна Србија Инфо

На јуче одржаним Изборима за Национални савет албанске националне мањине, у општинама Бујановац, Прешево и Медвеђа, први незванични резултати указују на то да је председник општине Бујановац Шаип Камбери на првом месту са 4.512 гласова или 32,75 одсто, преноси РТВ Белами.

Резултати избора за Националне савете на југу Србије

На другом је месту Шћиприм Арифи, председник општине Прешево, који је добио 3.697 гласова или 26,83 одсто, на трећем Нагип Ариши, бивши председник општине Бујановац, са 2.154 гласа или 15, 63 одсто и на четвртом Рагми Мустафа, бивши председник општине Прешево, са 1721-им гласом што је 12, 50 одсто.

Први незванични резултати Избора за Национални савет бугарске националне мањине, за општине Босилеград, Димитровград, Врање, Сурдулица, Владичин Хан и Трговиште говоре да је убедљиво на првом месту Владимир Захариев, испред листе То смо ми – природни покрет, који је дибио 6.564 гласа или 82,84 одсто, а на другом је месту Стефан Костов – испред листе да вратимо достојанство народу, са 976 гласова. Иначе, за Пчињски округ у Димитровград за Национални савет бугарске мањине било је уписано 12.959  гласача, а на изборе је изашло 61,17 одсто гласача.

Коментара: 0


#   Бујановац   Владичин Хан   Трговиште   Димитровград   Пчињски округ   избори   председник општине   Рагми Мустафа   национални савети   Стефан Костов   Шћиприм Арифи   националне мањине
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима