Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Rezultati izbora za Nacionalne savete na jugu Srbije

rssBookmark and Share

Bujanovac 05.11.2018. Južna Srbija Info

Na juče održanim Izborima za Nacionalni savet albanske nacionalne manjine, u opštinama Bujanovac, Preševo i Medveđa, prvi nezvanični rezultati ukazuju na to da je predsednik opštine Bujanovac Šaip Kamberi na prvom mestu sa 4.512 glasova ili 32,75 odsto, prenosi RTV Belami.

Rezultati izbora za Nacionalne savete na jugu Srbije

Na drugom je mestu Šćiprim Arifi, predsednik opštine Preševo, koji je dobio 3.697 glasova ili 26,83 odsto, na trećem Nagip Ariši, bivši predsednik opštine Bujanovac, sa 2.154 glasa ili 15, 63 odsto i na četvrtom Ragmi Mustafa, bivši predsednik opštine Preševo, sa 1721-im glasom što je 12, 50 odsto.

Prvi nezvanični rezultati Izbora za Nacionalni savet bugarske nacionalne manjine, za opštine Bosilegrad, Dimitrovgrad, Vranje, Surdulica, Vladičin Han i Trgovište govore da je ubedljivo na prvom mestu Vladimir Zahariev, ispred liste To smo mi – prirodni pokret, koji je dibio 6.564 glasa ili 82,84 odsto, a na drugom je mestu Stefan Kostov – ispred liste da vratimo dostojanstvo narodu, sa 976 glasova. Inače, za Pčinjski okrug u Dimitrovgrad za Nacionalni savet bugarske manjine bilo je upisano 12.959  glasača, a na izbore je izašlo 61,17 odsto glasača.

Komentara: 0


#   Bujanovac   Vladičin Han   Trgovište   Dimitrovgrad   Pčinjski okrug   izbori   predsednik opštine   Ragmi Mustafa   nacionalni saveti   Stefan Kostov   Šćiprim Arifi   nacionalne manjine
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima