Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Mihajlović: Novi putevi, mostovi, trotoari u pčinjskom kraju

rssBookmark and Share

Vranje 09.12.2018. Južna Srbija Info

Na sastanku potpredsednice Vlade Srbije i ministarke Zorane Mihajlović sa čelnim ljudima lokalnih samouprava Pčinjskog okruga dogovoreni su konkretni projekti koji će biti urađeni u narednom periodu.

Mihajlović: Novi putevi, mostovi, trotoari u pčinjskom kraju

U Vranju će „Putevi Srbije“ raditi presvlačenje asfalta na dve petlje u Vranju, trotoar na alternativnom putu ka Vranjskoj Banji, kao i sanaciju tri klizišta u Vranju. Takođe, razgovaraćemo kako da se finansira uređivanje šetališta u Vranju, za koje je lokalna samouprava uradila projekat”, rekla je Mihajlovićeva posle sastanka u kampu „Koridora Srbije” u mestu Kržince, u opštini Vladičin Han, gde je privremeno izmešteno Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Ona je dodala da će se u Vranjskoj Banji raditi oko 500 metara trotoara, što će uraditi „Putevi Srbije“.

U Trgovištu će biti urađeno tri kilometra puta, od Donjeg Stajevca do Radovnice. U planu je i rekonstrukcija puta od Donjeg Stajevca do Trgovišta.

Gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković rekao je da su na sastanku dogovoreni projekti koji će biti realizovani u toku 2019. godine i zahvalio potpredsednici Vlade na dosadašnjim ulaganjima u infrastrukturu u tom gradu.

Načelnik Pčinjskog okruga Srećko Pejković istakao je da je Vlada Republike Srbije ispunila sve što je obećala i da ima poverenje građana Pčinjskog okruga. Dragan Sentić, predsednik Gradske opštine Vranjska Banja, izjavio je tom prilikom je da je samo dva dana posle posete potpredsednice Vlade isporučen čelični most dužine 36 metara, koji će biti postavljen na putu koji pripada toj gradskoj opštini.

“Vašim čestim dolascima, građani na jugu Srbije osećaju se ravnopravnim sa građanima u svim drugim delovima Srbije”, rekao je Sentić. Predsednik opštine Trgovište Nenad Krstić zahvalio je potpredsednici Vlade na podršci opštini Trgovište i dodao da veruje da će sve što je dogovoreno biti i realizovano.


#   Vranje   Putevi Srbije   Vladičin Han   Trgovište   Vranjska Banja   Pčinjski okrug   Zorana Mihajlović   Vlada Republike Srbije   Južna Srbija Info   predsednik opštine   lokalna samouprava   Slobodan Milenković   Ministarstvo građevinarstva   Nenad Krstić   gradske opštine   Srećko Pejković
@Vlada_SR @juznasrbija @


 Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima