Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

139 година лесковачке Гимназије

rssBookmark and Share

Лесковац 29.10.2018. Јужна Србија Инфо

Гимназија је данас, пригодним програмом, обележила свој 139. рођендан.
У име локалане самоуправе, градоначелника Лесковца др Горана Цветановића, заменик градоначелника Јасмина Ранђеловић честититала је 139 година рада и постојања ове образовне установе.

139 година лесковачке Гимназије

Лесковачка гимназија је школа са дугом историјом и традицијом, али и школа која данас прати савремене трендове у настави, зато је ове школске године отворено одељење намењено ученицима талентованим за информатичке науке. Ова школа ученицима пружа свеобухватно образовање које ће им користити у даљем школовању.

Сваке године, из својих 28 одељења, Гимназија изнедри бројне успешне ђаке који низу успехе на разним такмичењима, ђаке који наставе да низу успехе током даљег школовања, али и током даљег живота.

"Зграда Гимназије, коју користе и ученици Средње економске школе 2016. године прошла је кроз процес енергетске санације. У реконструкцију фасаде уложено је 6,5 милиона динара, док је за замену столарије издвојено 5,4 милиона. У скоријем периоду у овој школи је реконструисан кров са 1,6 милиона, док су захваљујући Јури опремљен један хемијски и два информатичка кабинета што је помогло формирању већ поменутог одељења за информатички надарене ученике," - истакла је Јасмина Ранђеловић, приликом обраћања.

Поводом Дана школе уручене су и награде најуспешнијим ученицима Гимназије.


#   Лесковац   образовање   годишњица   Јасмина Ранђеловић   Лесковачка гимназија
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима