Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

139 godina leskovačke Gimnazije

rssBookmark and Share

Leskovac 29.10.2018. Južna Srbija Info

Gimnazija je danas, prigodnim programom, obeležila svoj 139. rođendan.
U ime lokalane samouprave, gradonačelnika Leskovca dr Gorana Cvetanovića, zamenik gradonačelnika Jasmina Ranđelović čestititala je 139 godina rada i postojanja ove obrazovne ustanove.

139 godina leskovačke Gimnazije

Leskovačka gimnazija je škola sa dugom istorijom i tradicijom, ali i škola koja danas prati savremene trendove u nastavi, zato je ove školske godine otvoreno odeljenje namenjeno učenicima talentovanim za informatičke nauke. Ova škola učenicima pruža sveobuhvatno obrazovanje koje će im koristiti u daljem školovanju.

Svake godine, iz svojih 28 odeljenja, Gimnazija iznedri brojne uspešne đake koji nizu uspehe na raznim takmičenjima, đake koji nastave da nizu uspehe tokom daljeg školovanja, ali i tokom daljeg života.

"Zgrada Gimnazije, koju koriste i učenici Srednje ekonomske škole 2016. godine prošla je kroz proces energetske sanacije. U rekonstrukciju fasade uloženo je 6,5 miliona dinara, dok je za zamenu stolarije izdvojeno 5,4 miliona. U skorijem periodu u ovoj školi je rekonstruisan krov sa 1,6 miliona, dok su zahvaljujući Juri opremljen jedan hemijski i dva informatička kabineta što je pomoglo formiranju već pomenutog odeljenja za informatički nadarene učenike," - istakla je Jasmina Ranđelović, prilikom obraćanja.

Povodom Dana škole uručene su i nagrade najuspešnijim učenicima Gimnazije.


#   Leskovac   obrazovanje   godišnjica   Jasmina Ranđelović   Leskovačka gimnazija
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima