Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

140 godina Gimnazije u Leskovcu

rssBookmark and Share

Leskovac 29.10.2019. Južna Srbija Info

Juče je u sali Narodnog pozorišta u Leskovcu, prigodnim programom leskovačka Gimnazija obeležila 140 godina postojanja i rada.

140 godina Gimnazije u Leskovcu

Prisutnima se obratila direktorka Gimnazije u Leskovcu Dragana Cvetanović i pritom kazala:

„Decenijama unazad leskovačka Gimnazija promoviše ono što su prave vrednosti: vaspitava mlade generacije u duhu ljubavi, tolerancije i odgovornosti. Brojnim dosadašnjim nagradama i priznanjima potvrđen je kvalitet rada i dostignuća naše škole i njenih đaka. Ali mi ne stavljamo tačku. Ovaj praznik daje nam novu nadu i obavezuje nas da nastavimo rad na polju vaspitanja i obrazovanja naše dece. Okrećemo novu praznu stranicu sa namerom da je ispunimo kreativnim sadržajima u skladu sa potrebama naših učenika. Nije nas napustila volja na oprobavanju novog pristupa proučavanju, za osavremenjivanje nastave i lično usavršavanje. Prepoznatljiv identitet leskovačke Gimnazije i dalje čuvaju i promovišu njeni nastavnici i đaci, trudom, radom i enegrijom koju ulažu u proces učenja i napredovanja.“

„Gimanzija je u prethodnom periodu imala svesrdnu pomoć Grada Leskovca što nam je omogućilo da realizujemo projekte na sanaciji školske zgrade, opremanju kabineta i osavremenjivanju školskog prostora. Ovo je prilika da javno uputimo iskrenu zahvalnost,“ – dodala je direktorka ove vaspitno-obrazovne ustanove Dragana Cvetanović.

U ime lokalne samouprave prisutne je pozdravila Brankica Stamenković, član Gradskog veća:

„Gimnazija u Leskovcu je škola koja je odolela ratovima, sukobima i koja odoleva vremenu. To je škola koja je kroz svoj razvoj dala mnoga značajna imena ne samo za naš grad, već imena koja će se upsati u istoriju naše države. Zahvaljujući njoj Leskovac je grad koji se može pohvaliti brojnim uspešnim lekarima i inženjerima, univerzitetskim profesorima, naučnicima, akademicima.

Vaspitno-obrazovni značaj Gimnazije nije nikada bio veći nego danas kada mladima na svakom koraku nude prečice, skraćene verzije udžbenika, citati umesto čitave knjige, film umesto lektire. Nema instant uspeha i obrazovanja. Nema površnog i brzog rada na sebi. Nema tog citata koji je bolji od knjige. Tome nas je naučila Gimnazija do sada i to je njena misija za budućnost – da uči svoje đake da nikad ništa ne prihvataju olako i da u sebi traže vrednost, a onda će spontano tu vrednost prenositi na okolinu.“

Komentara: 0


#   Leskovac   rođendan   Leskovačka gimnazija
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima