Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

35 пријављених за Богојављенско пливање на нишком базену "Чаир"

rssBookmark and Share

Ниш 17.01.2022. Јужна Србија Инфо

Градска општина Медијана, у среду 19.јануара 2022.године, са почетком у 12 сати, на отвореном базену СЦ Чаир у Нишу, организује пливање за Богојављенски крст.

35 пријављених за Богојављенско пливање на нишком базену "Чаир"

Међу 35 пријављених потенцијалних пливача, налази се и једна жена, а пливаће и по један представник Војске Србије, Министарства унутрашњих послова ПУ-Ниш, Жандармерије и Сектора за ванредне ситуације.

Kао симбол датума празника, који на овај начин прослављамо, првих 19 такмичара, који прођу здравствену контролу и добију здравствену потврду о психо-физичкој спремности, моћи ће да учествују у пливачком надметању за Часни крст.

Победник Богојављенског пливања, добиће новчану награду од 30 хиљада динара, ловоров венац, златан ланац и привезак, а за све учеснике обезбеђене су пригодне награде.

Уз свечани строј припадника Жандармерије, цео догађај биће пропраћен симболичним летом голубова, који ће бити пуштени пре самог почетка такмичења.

Највећа нишка општина, ову манифестацију организује у сарадњи са Нишком епархијом, Спортским центром „Чаир“, Удружењем голубара „Цар Константин“ и другим установама и институцијама. 

Велико интeресовање пливача, које већ традиционално постоји из године у годину, најбоља је потврда великог значаја који овај празник има, а којим се враћамо нашој православној традицији.

Традиционална манифестација која сваке године привлачи велику пажњу јавности, одржаће се без присуства публике, уз поштовање епидемиолошких мера услед ковида 19. 
   


#   Ниш   Медијана градска општина   пливање за Богојављенски крст
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима