Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

50 нових полицајаца и најсавременија опрема

rssBookmark and Share

Ниш 04.09.2019. Јужна Србија Инфо

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић изјавио је данас да је поред инвестиција Владе у изградњу комуналне и локалне инфраструктуре и Град Ниш, захваљујући значајно већем буџету, грађанима обезбеђује боље услове за живот. Стефановић је током данашње посете Нишу обишао и Полицијску управу и разговарао са полицијским службеницима о безбедносној ситуацији у граду...

50 нових полицајаца и најсавременија опрема

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић изјавио је данас да је запосленост у Нишу у последњих неколико година, захваљујући новим инвестицијама, значајно повећана и да је просечна плата у Нишу данас за 14.000 динара већа него што је била 2012. године.

„Сведоци смо већ неколико година великих инвестиција у Нишу, нарочито након огромног залагања председника Србије Александра Вучића који је фактички још као председник Владе покренуо нови циклус инвестиција довођењем пет великих компанија које су отвориле радна места у овом граду и који је успео снажним радом и деловањем да повећа број запослених за готово 20.000 људи“, рекао је Стефановић након разговара са руководством Града Ниша.

Према речима потпредседника Владе Небојше Стефановића, поред инвестиција Владе у изградњу комуналне и локалне инфраструктуре и Град Ниш, захваљујући значајно већем буџету, грађанима обезбеђује боље услове за живот.

Стефановић је додао да се ради и на отварању нових радних места у малим и средњим предузећима у власништву наших држављана.

„Инвестиције попут изградње новог Клиничког центра, фабрика, изградње комуналне инфраструктуре, водоводне и канализационе мреже и у сеоским подручјима, радови на путевима који крећу већ сутра и нови пројекти омогућиће квалитетнији и бољи живот за грађане Ниша и читавог овог округа“, рекао је Стефановић.

Према његовим речима, повећање плата у јавном сектору и повећање пензија, које ће уследити већ током ове године, само су део мера које Влада Србије и председник Републике заједнички реализују и представљају испуњење дела обећања грађанима о квалитетнијем животу.

„Очекујем да ће и локална самоуправа пратити активности Владе. Одговорном политиком Град Ниш успео је да стабилизује јавне финансије и врати део дугова које је оставило претходно руководство. На такав начин Град ће моћи да тај новац из буџета, који износи готово девет милијарди динара, инвестира у комуналне радове, уређење трга, тврђаве и свега онога што грађани Ниша очекују“, рекао је Стефановић.

Стефановић је током данашње посете Нишу обишао и Полицијску управу и разговарао са полицијским службеницима о безбедносној ситуацији у граду, а истакао је и да ће ова управа бити подмлађена новим кадром и да ће добити 50 нових полицајца који приводе крају обуку у Центру за основну полицијску обуку.  

„Министарство унутрашњих послова наставља са инвестицијама. Хоћемо да полицијски службеници имају најбоље услове за рад, имаће нова возила, нове униформе, као што данас имају неупоредиво више него што су имали раније“, рекао је Стефановић и додао да ће и ватрогасци добити нова возила и интервентне униформе.

Министар је истакао да од полицијских службеника очекује још више рада и залагања, посебно у борби против наркотрафикинга и додао да ће полиција у сарадњи са локалном самоуправом наставити да се бори да грађани Ниша и читавог округа осећају већу безбедност и искрену бригу за сваког човека.

Коментара: 0


#   Ниш   полиција   МУП РС   Драгана Сотировски   Небојша Стефановић   ПУ Ниш   Славиша Виријевић
#GradonacelnicaN @nesastefanovic @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима