Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

88.000 евра за набавку једног камиона "смећара" и 73 контејнера

rssBookmark and Share

Куршумлија 18.02.2013. Autor: mmp/lid/sas

Општина Куршумлија уз помоћ српског Министарства енергетике и развоја животне средине и иностраних донатора ушла је у програм заштите животне средине под називом "Очување екологије", саопштено је из те општине.

88.000 евра за набавку једног камиона
Широко!

У локалној самоуправи истичу да општина Куршумлија у чијем саставу су три бање, Луковска, Пролом и Куршумлиска и кроз коју протичу три реке Топлица, Косаница и Бањска, са близином Копаоника, Радан планине и богатством шума и зеленила, има све поредиспозиције да постане еколошка општина.

У том циљу представници општине потписали су уговор са Министарством енергетике и развоја животне средине Србије и представницима немачке организације за међународну сарадњу ГТЗ, о учешћу у програму 'Очување екологије', речено је у локалној самоуправи.

На овај начин инострано искуство и знање овој општини помоћи ће у оснаживању еколошких капацитета, контроли над отпадом и отпадним водама, као и примени иновативних и економичних решења, како би се отпад искористио и као ресурс за рециклажу.

Реализација овог међународног пројекта под називом "Очување екологије" у куршумлиској општини одвијаће се у две фазе до 2017. године.

За прву фазу која предпоставља израду пројекта за заштиту животне средине, едукацију становништва и почетак реализације потребно је 2,4 милиона евра.

У помоћи на побољшању чистоће и очувању здраве животне средине ове општине придружила се и Влада Јапана која ће Куршумлији донирати 88.000 евра за набавку једног камиона "смећара" и 73 контејнера.


#   Куршумлија   општина   Топлица река   општина Куршумлија   Влада Јапана
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима