Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Аџић напустио ДСС

rssBookmark and Share

Ниш 27.04.2011. З. Миладиновић, Данас

Бивши високи функционер ДСС и републички посланик Слободан Аџић напустио странку

Тачка на дугогодишње неслагање
Тачка на дугогодишње неслагање

Ниш - Слободан Аџић, бивши републички посланик ДСС у два мандата и некадашњи високи функционер странке, саопштио је јуче да после 19 година чланства напушта ДСС због политичког сукоба са руководством Градског одбора у Нишу, са Миланом Лапчевићем на челу. Он је оценио да се руководство ДСС у Нишу „удаљило од изворних начела странке и имало низ пропуста у раду, а да су му интереси појединаца и група важнији од интереса грађана“.

- Непосредни повод да ових дана иступим из чланства је Скупштина ДСС у Нишу одржана 16. априла ове године, на којој су нерегуларности биле још веће него на Скупштини нишке ДСС 2007. када сам због притисака био принуђен да одустанем од кандидатуре за председника Градског одбора. Мој сукоб са руководством нишке ДСС са Лапчевићем на челу траје већ седам година јер се нисам слагао са политиком Градског одбора, а не слажем се ни са незаинтересованошћу централе ДСС у Београду за проблеме странке на локалном нивоу и небригом према грађанима Ниша. Због такве политике чланство континуирано напушта ДСС у Нишу, што је парадокс јер је реч о опозиционој партији - рекао је Аџић на конференцији за новинаре.

Он је подсетио да је у време када је ДСС ушла у локалну власт у Нишу 2004. био против тога да јавна комунална предузећа буду „партијске прћије које служе странкама за удомљење страначких активиста“, што је и данас случај. Рекао је да је био и против формирања пет градских општина у Нишу јер оне „немају озбиљне надлежности, а троше средства“. Противио се и формирању великог броја сталних радних тела при скупштинама града и општина по чему је Ниш „светски рекордер по броју функционера у односу на број становника“. Руководству ДСС у Нишу посебно је замерио што на изборним скупштинама 2007. и 2011. „нису бирали средства да уз помоћ кадрова удомљених у јавним предузећима преузму вођење странке“.

- Све оптужбе представљају неистине и апсолутне измишљотине. Не знам о којим појединачним и групним интересима Аџић говори јер је нишка ДСС годинама у опозицији. При том је управо Аџић искористио све што је могао од функција у странци, а одлучио да из ње изађе када је странка у опозицији. Изборне скупштине ДСС у Нишу организоване су апсолутно у складу са правилима, али је Аџић изгубио сваки контакт са странком, као и подршку чланства - рекао је Лапчевић за Данас.

Он је додао да је нишка ДСС у последње три године учланила више од 800 људи као и да је број чланова „скоро исти као 2007. године“. Према његовим речима, странку су напустили управо људи који су се „највише окористили“ и они који су се учланили да би решили егзистенцијалне проблеме. Он је закључио да ће се одласком Аџића и њему сличних нишка ДСС „прочистити“, а у њој остати људи који су јој приступили због идеологије и програма, а не личне користи.

Нисам донео одлуку

- Нисам донео одлуку да ли ћу се вратити у политику и евентуално ући у неку другу странку. Сада у граду Нишу не постоје услови за нормалан политички рад у било којој странци - рекао је Слободан Аџић.



#   Ниш   ДСС   Комунална предузећа   Слободан Аџић   6. април
@dsscentar @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима