Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Албанци купили већ 50 имања у Куршумлији

rssBookmark and Share

Куршумлија 24.07.2013. Izvor: Alo

Богати Албанци са Косова до сада су у тајности купили око 50 напуштених имања у општини Куршумлија и, ако са том праксом наставе, Срби ће у тој општини ускоро постати мањина, упозорава за “Ало!” Дејан Милошевић, одборник Уједињених региона Србије у локалном парламенту.

Албанци купили већ 50 имања у Куршумлији

Он је потврдио сазнањада косовски Албанци све учесталије купују некретнине по централној Србији, али сматра да узимање српског пасоша, који им гарантује безвизна путовања, није једини разлог заинтересованости Албанаца за имовину наших грађана.

- Они на тај начин интензивно раде на остваривању идеје о великој Албанији, која предвиђа границе све до Ниша. Зато намеравају да од Куршумлије направе своју општину попут Бујановца или Прешева, па годинама уназад у тајности купују имања по напуштеним селима.

Продају им их Срби који су се одавде одавно иселили махом због сиромаштва, па им значи сваки евро који добију од Албанаца - рекао је Милошевић, који је до прошле године био заменик председника општине Куршумлија. Он објашњава да купопродају углавном организују адвокати и расељеници са Косова, који за Албанце проналазе продавце српских имања, али сумња да су Албанци при тој трговини имали помоћ и појединаца из полиције, суда или катастра.

- Неко је те купопродајне уговоре морао да им овери, а прича се да су за те услуге плаћали и до 5.000 евра по особи. На тај начин је до сада продато око 50 имања, реч је о озбиљном криминалу и, ако држава не реагује, за 10 година ће у Куршумлији бити више Албанаца него Срба - упозорава Милошевић, који додаје да је на овај проблем лично указивао Влади Србије у претходном периоду, али да нико није реаговао. Из општине Куршумлија јуче није било коментара овим поводом, а о сазнањима МУП-а Србије на исту тему такође нам још није стигао одговор.


#   Куршумлија   Косово и Метохија   Албанци   Дејан Милошевић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима