Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Асфалтирање улица по насељима

rssBookmark and Share

Куршумлија 07.09.2014. ЈужнаСрбија.Инфо

Председник општине Куршумлија Радољуб Видић и директор куршумлијске Дирекције за изградњу Горан Ђорђевић обишли су завршетак радова у улици Доктора Хаџића прилаз један, где је асфлатирана деоница у дужини од 140м.

Асфалтирање улица по насељима

Вредност инвестиције износи милион динара, а извођач радова "Предузеће за путеве" из Ниша. У Микуљанском насељу у Јастебачкој улици, успешно су завршени и радови на реконструкцији водоводне мреже у дужини од 145м, где је вредност инвестиције износила 750 хиљада динара, а извођач радова је ЈПКД "Топлица".

Обишавши актуелне радове председник Видић том приликом апеловао је на грађане куршумлијске општине за стрпљење, додавши да ће све улице које су предвиђене планом и програм за ову годину бити асфалтиране у току јесени, уколико временске прилике буду дозволиле.

Наредна улица на чије се асфалтирање дуго чекало, је улица Филипа Филиповића у Баћоглавском насељу, дужине од 350м, у вредности од шест милиона динара. У протеклом периоду решени су имовинско правни проблеми овог куршумлијског насеља, а председник Видић додао је да ће у свим куршумлијским насељима канализационе мреже бити напокон урађене.

Мештанин Микуљанског насеља Небојша Костић, захвало је руководству општиине Куршумлија и Дирекцији за изградњу истичућу да је на асфлатирање чекао пуних 50 година.

Када је реч о асфалтирању путних праваца на територији куршумлијске општине, ових дана се очекује почетак радова на асфлатирању донице пута Данковиће – Коњува – Вишесело у дужини од 1.600м, где вредност радова износи 24 милиона динара, финансијску помоћ обезбедило је Министарство за привреду, уз учешће Општине Куршумлија.

Активно се ради на припремним радовима за асфалтирање путног правца у МЗ Грабовница, дужине 1,5км.

У току су и радови на санацији леве обале реке Топлице, а према речима директора Дирекције за изградњу општине Куршумлија Горана Ђорђевића, након априлских поплава лева обала топличког кеја претрпела је велика оштећења, претивши да поплави бројне стамбене објекте у куршумлијском насељу Расадник.

Санација се изводи у дужини од 40м, а извођач радова је Предузеће "Ерозија" из Ниша, инвеститор "Србијаводе" Ниш, а вредност укупне инвестиције износи четири милиона динара. Поред санације топличког кеја извршиће се и чишћење речног корита реке Топлице, узводно, у дужини од 400м, изјавио је том приликом директор Ђорђевић.

Дирекција за изградњу општине Куршумлија у протеклом периоду извршила је обележавање хоризонталне саобраћајне сигнализације поред основних школа, дечијих вртића, а монтиране су заштитне ограде у циљу повећења и побољшања безбедности школске деце Куршумлије. Обележена су и паркиг места у граду, и увођење "Паркинг сервиса" имаће за циљ решавање проблема неправилог паркирања бројних куршумлијских возача, којим је предвиђено да се покрене наплата паркирања по зонама, где би задржавање возача од сат времена било наплаћено по цени од 25 динара.


#   Горан Ђорђевић   Куршумлија   Србијаводе   Топлица река   Радољуб Видић   инвестиције   улице   Паркинг сервис   асфалтирање   Дирекција за изградњу   Ана Ђорђевић   Коњува   Горана Ђорђевић   временске прилике
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима